[busz] zwierzaki i parę widoków
Po dość pozytywnym przyjęciu mojego poprzedniego wątku ze zdjęciami zakładam kolejny. Miłego oglądania. :)
1 Liseł, C7D, T150-600 @600/6.3, ISO 2500, spory cropp
2.
3. Crop 100%
4.
5. Ostatnie chwile życia Mufasy
6. K-30, 18-55 @18/8 1/400s, iso 400
7.
Odp: [busz] zwierzaki i parę widoków
Podoba mi się lis. Zazdroszczę spotkania. :)
1, 2, 4, 6, 7 - podoba się
Fajne spotkanie z lisem :)
Szkoda, że w tej 5 wiewiórki tak mało ostre.
8. Dzięcioł czarny
9. Bielik
10.
Fajne dzięcioły i tak nisko.
Masz fajne obserwacje. Wg mnie jeszcze trzeba nad aspektem technicznym zdjęcia przysiąść. Ale mając już swoje miejsca i "modeli" na pewno szybko pójdziesz do przodu, czego życzę.
Dzięki Panowie. Sporą winą za jakość zdjęć obwiniam moje lenistwo- nie chce mi się czatować, więc wszystkie moje zdjęcia są ze spaceru. Jutro jeszcze raz idę w miejsce gdzie robiłem dzisiejsze foty, na dłużej, może się jakoś zamaskuję. :D
zaobserwowałem nagły nalot dzięciołów czarnych. Przez lata nie widywałem ich podczas spacerów a teraz praktycznie codziennie. Kawał ptaszyska, które nie jest aż tak płochliwe. Przylatuję nawet do nas na działkę pod Warszawą i łazi po ziemi i pniach wykarczowanych drzew. Czasami jest tak blisko, że można by go zgarnąć 85mm :)
Cytat:
Zamieszczone przez
p0lish
zaobserwowałem nagły nalot dzięciołów czarnych. Przez lata nie widywałem ich podczas spacerów a teraz praktycznie codziennie. Kawał ptaszyska, które nie jest aż tak płochliwe. Przylatuję nawet do nas na działkę pod Warszawą i łazi po ziemi i pniach wykarczowanych drzew. Czasami jest tak blisko, że można by go zgarnąć 85mm :)
Może coś w tym jest, ja spotkałem go pierwszy raz w życiu. Gdy przez wizjer zobaczyłem czerwoną czapeczkę byłem zaskoczony wielkością tego ptaka. Tylko nie wmawiać mi tu, że pierwszy raz widziałem "dużego ptaka". ;)