w Fotojokerze to szkło kosztuje ponad 4 tys, w Saturnie podobnie, natomiast np. w Fotoplusie tylko 2560
skąd ta gigantyczna różnica?
Wersja do druku
w Fotojokerze to szkło kosztuje ponad 4 tys, w Saturnie podobnie, natomiast np. w Fotoplusie tylko 2560
skąd ta gigantyczna różnica?
są i taniej,nawet z pełna f-ra,poziom ceny ok 2.5K to szkła z zestawów, sam sie zastanawiam, czy przy tej cenie sie nie skusić:?
też się zastanawiam; pytanie tylko, czy to nie są jakieś "zmiotki" z dna pokładu
dziś miałem jeden w rękach przez chwilę, sprawował się ok, ale na "testy" nie było czasu
2,5 to naprawdę rozsądna cena
Różnica jest spowodowana tym ze te tańsze są nie w oryginalnym opakowaniu , tylko odstawione z zestawów.Sam miałem kiedyś dylemat czy brać taki, kupiłem i jestem zadowolony, żadnych problemów. Jedynie różnica w opakowaniu kartonowym. Ale zestaw kompletny, tzn, obiektyw, osłona przeciwsłoneczna,etui na obiektyw.
Nikonjoker ma umowę z żółtkami i dlatego nie ma dobrych cen na kanuna
"żółci" to Nikonowcy - taka ksywka
Możliwe,że to tzw. wersje "demo", czyli obiektywy w nieoryginalnych opakowaniach, powystawowe, itp. Kiedyś widziałem podobną różnicę w cenach,choć nie na taką skalę, a chodziło o c 18-135( nie stm, wtedy jeszcze ich u nas nie było). Technicznie sprawne, ale bez zapachu nowego,sklepowego opakowania. Tyle,że za taką różnicę w cenie, to można pomyśleć nie o kartonowym pudełku, a o wysokiej klasy walizce, w które 24-105 nie jest pakowany...Bwt, jeżeli jest gwarancja, to ja bym się nie zastanawiał.
--- Kolejny post ---
żółci to japończycy - producenci wszystkich lustrzanek:mrgreen: