Kupiłem canona 550D w okazyjnej cenie za 850zł wraz z akcesoriami. Niestety okazał się częściowo nie sprawny, na zdjęciach pojawiaja się poziome pasy których liczba sie zwiększa wraz z iso.
Canon 550D - Imgur
Wersja do druku
Kupiłem canona 550D w okazyjnej cenie za 850zł wraz z akcesoriami. Niestety okazał się częściowo nie sprawny, na zdjęciach pojawiaja się poziome pasy których liczba sie zwiększa wraz z iso.
Canon 550D - Imgur
dziękujemy za informacje
bez odbioru
To juz wiesz czemu cena okazyjna.
Możesz spróbować włączyć ręczne czyszczenie matrycy (ono mapuje hotpixele więc może i podpatrzy te linie) lecz wątpię, że coś pomoże.
Takie to już są te okazje, większość to jakieś VW z Niemiec :lol:
Czego może być to wina, matryca czy coś mniej poważnego?
Jeśli jest to jakiś problem oprogramowania to serwis i tak będzie chciał wymienić płytę główną. Nieopłacalne przy tym aparacie. Jeśli jest to problem matrycy, to możesz już go powiesić na ścianie ;)
sprawdź na czasach rzędu 1/2000 czy 1/4000 :o
Teraz nie moge wykonać zdjęcia, pojawia się err70
Zrobiłem zdjęcia na tych czasach, efekt - jeszcze więcej pasów, bardzo gęsto przy górnej krawędzi.
Err 70
Description:
Kiedy zagooglowalem Err70 to dostaje taka odpowiedz
Co moze byc wszystko i nic. Jezeli chodzi o smugi to wysli to do czyszczenia lub wymiany oslony sensora. Jak to nie pomoze to... juz sam wiesz. Nie za bardzo sie oplaca wymiana sensora chyba ze lubisz sie samemu pobawic i poznac budowa aparatu.Cytat:
A malfunction with the images has been detected.
Resolution:
Turn the power off and remove then re-install the battery.
Turn the power on again.
Te pasy to wina tej osłony? Wygląda to na jakis problem cyfrowy