Poszukuję obiektywu, którym mogłabym robić zdjęcia w ruchu, aparat to canon 600d
Zależy mi na zdjęciach na żużlu, oraz zwierząt w ruchu.
Może ktoś jakiś polecić?
Odp: Poszukuję obiektywu, którym mogłabym robić zdjęcia w ruchu, aparat to canon 600d
Proszę bardzo. "Tania" opcja - canon 70-200 F4.
Odp: Poszukuję obiektywu, którym mogłabym robić zdjęcia w ruchu, aparat to canon 600d
Bardzo tanio ;p
Osobiście wolałabym coś tańszego, gdyż nie pracuję, a uczę się i muszę sama uzbierać :)
Głównie chodzi o fotografowanie psów w ruchu
OK to coś tańszego. 85/1.8 które przyda się również do portretu. Chociaż do psów to celowałbym jednak w zooma 70-200. Można kupić za ok. 1500.
Cytat:
Zamieszczone przez
julliet11
Bardzo tanio ;p
Osobiście wolałabym coś tańszego, gdyż nie pracuję, a uczę się i muszę sama uzbierać :)
Głównie chodzi o fotografowanie psów w ruchu
Jaki masz budzet? Ja rowniez polecalbym canona 85mm 1.8 Ja nim lapie dzieciaki w ruchu, wiec psa tez zlapiesz. ;)
24-105L nie miałem szybszego szkła pod 500d do tego uniwersalny zakres.
Cytat:
Zamieszczone przez
julliet11
...Osobiście wolałabym coś tańszego, gdyż nie pracuję, a uczę się i muszę sama uzbierać ...
Może Canon EF-s 55-250. Ostry, ze stabilizacją, całkiem przyzwoite szkiełko za niewielkie pieniądze.
EF-S 55-250 STM będzie w miarę szybki jeśli chodzi o AF, ale chyba za ciemny. Zamrażanie ruchu to krótkie czasy. Pies w szybkim biegu to pewnie 1/500s. Żeby nie podbijać ISO - a w Canonie 600D dobra jakość będzie pewnie nie więcej jak do ISO800 potrzebne jest światło, tak 2.8 albo i lepsze. Dlatego proponowałbym któryś z reporterskich zoomów 70-200 f2.8 bez stabilizacji, która w zdjęciach akcji nie jest potrzebna. Albo jasną stałkę z szybkim AF, proponowana 85 może być Ok ale wydaje mi się nieco za krótka.
Jednak chyba 70-200/4 jest optymalny o tych celów.
Można już za około 2000zł wersję IS, w bardzo dobrym stanie, wraz z filtrem UV i mocowaniem statywowym
jp