Odp: Plamy na martycy 70D
lol, co to jest :shock:
spróbuj może tego i zobacz czy coś dało (na pewno nie zaszkodzi)
https://www.youtube.com/watch?v=WJBuGhMnvFo
Cytat:
Zamieszczone przez
magic_zen
z półrocznym 70D
Zacząłbym od spraw gwarancyjnych.
to wygląda jakby ktoś tam coś majstrował czymś ostrym :mrgreen:
rzadko kiedy obiektyw w nim zmieniałem a co dopiero majstrować w bagnecie ;)
Jak wygląda odsyłanie na gwarancje, zgłaszam a oni przysyłają po niego kuriera czy jak to jest?
Sprzęt kupowany w Rimexie.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
tego już próbowałem ale nic nie dało :-(
Ja bym zmienił obiektyw i na wszystkich ogniskowych zrobił zdjęcia.Może się mylę, ale wygląda mi to na mazy na soczewce.
Masz jeden obiektyw ?
szkieł kilka jest ale nawet bez obiektywu tak to wygląda.
Cytat:
Zamieszczone przez
magic_zen
Jak wygląda odsyłanie na gwarancje, zgłaszam a oni przysyłają po niego kuriera czy jak to jest?
Tak to jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
magic_zen
to mi wyglada niestety na uszkodzenie.
nie wyobrazam sobie zeby paproch dal tak ostry obraz.
dla pewnosci mozesz sprobowac zdmuchnac gruszka. ale obawiam sie , ze sie to nie przesunie.
raczej trzeba bedzie wyslac do naprawy.
Patrzyłem na tą matryce i nic ale to absolutnie nic tam nie widać. Jakiekolwiek dmuchanie itp nic nie dało fakt że nie próbowałem jej czyścic mechanicznie bo raz ze się pękam a dwa nic tam nie ma. Proch to nie jest na pewno bo na w pełni otwartej przysłonie jest identyczny jak na zamkniętej czy bez obiektywu.
Tak się zastanawiam czy mógł takie kuk zrobić laser? Z tego co widziałem w YouTube to raczej wtedy cała linia idzie a nie pojedyncze piksle aparat używany jest do filmu.
I kolejne pytanie to mam na obudowie lampy naklejoną nalepkę (dwa identyczne 70D więc są ponumerowane na górze) którą ciężko będzie zerwać i czy serwis mi się do tego przyczepi?