Canon C100 - obiektywy ...
Proszę o wasze opinie :)
/ szukam obiektywu do C100.
Na co wydalibyście 3700-4200zł
a ) tylko jedno szkło
b ) czas realizacji ok.14-20 dni ( nowości typu 24-105 STM 3.5-5.6 poza zasięgiem czasowym )
Problem polega na tym że nie posiadam żadnego zmiennoogniskowego.... i trochę mi brakuje doświadczenia w temacie zoom.
Dziękuję :)
Odp: Canon C100 - obiektywy ...
Ale napisz coś więcej do czego potrzebujesz takiego obiektywu? Bo tak to tylko wróżka ;)
Wspomniany obiektyw STM jest bez problemu osiągalny w Azji, więc w parę dni moźna go sciągnąć do kraju. Cena 2-3 tys. na nasze.
masz 70-200 to tez Z M I E N N O O G N I S K O W E szkło
może zainwestuj w kursy doszkalające z języka polskiego,dobrze zadane pytanie to polowa sukcesu
za 3700 to bym sobie złożył super kompa
Bacekpl - napewno niezwykle ważne uwagi!
Jaki obiektyw?
Kup sobie kompa.
Posty sobie nabijasz? Taki oftop to powinien być ban
Cytat:
Zamieszczone przez
kayo.kajewski
Bacekpl - napewno niezwykle ważne uwagi!
Jaki obiektyw?
Kup sobie kompa.
Posty sobie nabijasz? Taki oftop to powinien być ban
A od porządku na forum i zwracania innym uwagi na to co piszą to są moderatorzy. Za śmiecenie takimi wpisami też może być ban 8-).
Bardzo rzadko korzystam z forum tego i innych.... przepraszam za ew. fopa
Uważam że Fotografowie mają obecnie większe rozeznanie w rynku a czasami doświadczenie w pewnych typach optyki.
Dlatego zadaje pytanie tu...
C100 i jaka uniwersalna optyka do filmowania ew. uzupełniana 1 szkłem. /... liczę że będę sporadycznie uzupełniał wybrany obiektyw jedną ze stalek które mam tj: FD 24/28/35/50/135 edmik
- ... jakość wykonania obiektywu
- ... cena od 3700 /4200zł max. rozumiem że to mało ale to na jedno szkło.
Zastosowanie reportaż ... czyli wszystko morze się zdarzyć a " rezystor to kobieta która niedawno spytała gdzie jest przycisk od balansu w ARRI 35... :)))))" Rozumiem że "storyboardy" ale nie zawsze jest na to budżet a percepcja klienta bywa czysto ograniczona.
:)
Nie wiem czy wolisz szerzej czy węziej ale ja bym chyba szedł w 24-105/4 L (skoro było tu przywoływane). Natomiast do reportażu to ja bym wolał inną kamerę ;).
Dzięki
Masz racje do reportażyku S35 jest problematyczna / ale obecnie nie mam wyboru.
Przy 1.53 polecili mi 15-85 / ale mało osób widziałem z tym szkłem ....