Canon 7D z gripem - problem z zużyciem baterii
Mam problem - grip nierówno ciągnie energię z akumlatorów. Prezentuje się to następująco
https://www.dropbox.com/s/w74j0jcehi...20.35.jpg?dl=0
u góry nowy phottix tytan, na dole oryginalny canon. Da się ustawić tak, aby ciągnął symetrycznie albo najpierw z phottixa - nie mam jeszcze do niego zaufania, boję się, że jak wyczerpie mi się oryginalny w pracy to phottix też może potem ledwie zipieć, a kupiłem gripa po to żeby nie ładować aku co tydzień :)
Grip oryginalny.
Z góry dzięki za pomoc :)
Odp: Canon 7D z gripem - problem z zużyciem baterii
Przyczyną jest nieoryginalny akumulator, niestety wszelakie zamienniki nie współpracują prawidłowo - zwłaszcza z gripami.
Używam 7D z gripem Hahnel HC-7D i 2 akumulatorków Phottixa.
Zdjęcia schodzą z jednego i drugiego identycznie (tyle samo wyzwoleń migawki). Procent naładowania akumulatora pokazuje również tak samo (+/- 1%).
Ciekawe, czy u Ciebie pojemność oryginalnego akumulatorka i Phottixa jest taka sama. Włóż 2 (nowe) zamienniki Phottixa i powinno być OK.
Przecież to oczywista oczywistośc że dwa różne akumulatory będę różnie się rozładowywać.
jak widać nie dla wszystkich
Oczywiście, różnie, ale nie w takim stopniu że na 270 zdjęć zrobionych jednym pociągnie z drugiego tylko jedno.