Czy mozna reklamowac uslugi fotograficzne?
Razem z synkiem wybralismy sie na sesje do Dobrej Pani Fotograf...niestety z efektow nie jestem zadowolona, szczegolnie 1 ze zdjec wyglada jak dla mnie zalamujaco..Pani nie chce go wymienic na inne, twierdzac ze wyslala mi pelen format tego zdjecia i ...odwrotu nie ma! Podloga na tle jest cala pomarszczona, a Dobra Pani Fotograf twierdzi, ze retusz juz wykonala...a podloge moj synek sam pogniotl...
Co robic?
Odp: Czy mozna reklamowac uslugi fotograficzne?
ale jak to wymienić?
po prostu nie plac za złą Twoim zdaniem usluge
Niestety za zdjecia Pani kazala sobie zaplacic z gory-zaplacilam, niestety nie jestem w stanie do niej sie wybrac i wyklocac o zwrot, bo bylam w tym miescie tylko przejazdem. Dodam, ze cena to 160 zl za 5 zdjec.
Co sadzicie o zdjeciu?
Grosza bym za takie cos nie zaplacil.
To za takie zdjęcia trzeba jeszcze płacić? Jak zapłaciłaś z góry to po ptokach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pchla_Szachrajka
Co robic?
Jeśli DPF jest gdzieś w necie(zumi, usługi google itp) to umieścić stosowny komentarz. I niemiłe zdarzenie puścić w niepamięć.
Cytat:
Zamieszczone przez
Pchla_Szachrajka
niestety z efektow nie jestem zadowolona, szczegolnie 1 ze zdjec wyglada jak dla mnie zalamujaco
Ocena twórczości : foto,malarskiej ,tatuażu ,reklamy jest raczej trudna do oceny i każdy odbiorca widzi to inaczej.
A najbardziej krytycznym jest płatnik: bo miało być :ŁADNIE .Jednym sie podoba ,innym nie.
Mam z tym trochę styku.Często klient mówi:
nie wiem czego chcę ,ale ma być ładnie.
Zamieszczona fotka jest faktycznie nędzna,
ale może pozostałe są lepsze ?
Reklamować sie nie da,trzeba było wpłacic zaliczkę ,strata i niezadowolenie mniejsze.
A szukałaś fotografa po kakich kryteriach ( często jest to kasa i tak się właśnie kończy)?
o gustach się nie dyskutuje, podobno ;)
Tym bardziej trudno ocenić, nam jako osobom fotografującym, jak dalekie pojęcie o fotografii ma klient. Nie raz słyszałem, że zdjęcie z małą GO zostało określone jako "nieostre", np takie :)
Z drugiej strony jako osoby fotografujące jesteśmy w stanie określić przynajmniej techniczną stronę zdjęcia, tu niestety jest słabo. Tzn, ostrości mu zarzucić nie można :), ale kompozycyjnie, obróbkowo mozna się do paru spraw przyczepić.