Witam,
Czy sie da by 350D nazywal pliki np BLA_13234.jpg zamiast IMG_13234.jpg ? Z tego co pamietam sie da...
Z gory thx za pomoc.
Wersja do druku
Witam,
Czy sie da by 350D nazywal pliki np BLA_13234.jpg zamiast IMG_13234.jpg ? Z tego co pamietam sie da...
Z gory thx za pomoc.
Cheba nie da sie!!!!!! ani w iiiinyyyym......
Da sie ale tylko uzywajac odpowiedniego programu do sciagania fotek z aparatu ktory zapisuje na kompie z odpowiednio ustalona nazwa. Nie wiem czy soft Canonowy tak robi... Downloader Pro ma ta opcje, MXW fotoloader chyba tez.
Ja kopiuje z karty na dysk Total Commanderem a pozniej jak chce zmienic nazwe to zaznaczam i ctr+t , rowniez w Total Commanderze, choc wole zostawiac oryginalne nazwy plikow - najlatwiej mi je potem wsrod RAWow wyszukiwac bo maja numer referencyjny (numbering - continuous i uwazam przy wsadzaniu cudzych kart ;) ).
Vitez, zaktualizuj sobie wersje Total Commandera :) W nowych "multi-rename" jest pod ctrl+m. :)
Dobra.. a gdzie sie zmienia by do exifa dane autora byly dodawane?
Podpinasz aparat do PC, startujesz: CameraWindows -> druga zakładka pozwala na zmianę ustawień Camera Setting -> Owner`s Name (tu wpisujesz swoje dane) i po sprawie :)Cytat:
Zamieszczone przez Błajo
tomosj dziekuje :)