Prośba o wyjaśnienie, jak zrobiono zdjęcie
Witam Was!
Otóż jestem tu nowy i od niedawna pstrykam fotki. Przeglądam wiele galerii i napotykam wiele zagadek, dlatego liczę na Waszą pomoc.
Na początek mam pytanie, jak zrobiono to zdjęcie:
https://www.facebook.com/ObiektywemR...type=3&theater
Z góry dziękuję bardzo za wyjaśnienie :)
Odp: Prośba o wyjaśnienie, jak zrobiono zdjęcie
Czesc. Zapytaj sie osoby co je zrobila. Moim zdaniem jest przez szybe a owe poziome odbicia to cos ala zaluzje.
Cytat:
Zamieszczone przez
filemoon
Czesc. Zapytaj sie osoby co je zrobila. Moim zdaniem jest przez szybe a owe poziome odbicia to cos ala zaluzje.
Że przez szybę to mnie też się zdaje. Ale z tymi żaluzjami? czemu nie idą przez cały kadr?
Cytat:
Zamieszczone przez
trothlik
Że przez szybę to mnie też się zdaje. Ale z tymi żaluzjami? czemu nie idą przez cały kadr?
ja myślę że to nie żaluzje tylko odbicie w szybie tych z tyłu lamp czy coś ! :D
A moze poprostu dwa zdjecia nalozone na siebie? Metod zrobienia takiego zdjecia jest wiele. wg mnie te paski sa nalozone na zdjecie... albo jak koledzy wspomniel, to jest odbicie z szyby
Witam ponownie,
Dowiedziałem się od autorki zdjęcia, że było robione na statywie, bawiła się czasami naświetlania i poruszała poziomo aparatem :) Żadnej szyby, żadnej żaluzji. Za modelką jest witryna sklepowa:) Czujecie? :) Podobno zdjęcie zrobione przez przypadek :D
To ja chcę mieć same takie przypadki. Również na początku myślałem o żaluzjach :)