PLAY sieć GSM=jaja,na poważnie,hakerstwo ? czy Alternatywy 4
Z każdej pierdoły w naszym kraju moze się zrobić wielki problem dla Kowalskiego :roll: .
Opis sprawy i oczekiwanie na rady:
A głupia frant dostałem sms:
napisałem do BOK Orange,ze nic nie zlecłem.
Dostałem odpowiedź;
W odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące wniosku o przeniesienie numeru potwierdzam, że zostało rozpatrzone pozytywnie.
Potwierdzamy zarejestrowanie w dniu 08.09.2014 r. wniosku ze stony operatora P4 dla Pana numeru. Po weryfikacji ze względu na błędne dane Orange Polska S.A. wniosek anulowała w dniu 09.09.2014 r.
Przepraszamy za powstałe nieporozumienie.
Cieszy mnie fakt, że Pana sprawa zakończyła się pozytywnie.
W tzw międzyczasie 4 inne sma podpisane play,-ogólniki
a w końcu następny sms podpisany PLAY
Czy ktoś ma doświadczenia lub wiedzę ,czy ta sprawa wymaga wiekszej /innej reakcja zanim nastąpią ew. komplikacje ?
Odp: PLAY sieć GSM=jaja,na poważnie,hakerstwo ? czy Alternatywy 4
Play to zwykły kundel jest i tyle. Lecą na ich ofertę frajerzy i tylko tyle można oczekiwać od nich.
Mam telefon w Play.
Jestem frajerem? ;-)
Od 6-ciu lat jestem w Play i do dzisiaj byłem zadowolony. Już nie jestem, bo okazuje się, że jestem frajerem. :?
zysk, zadzwoń na infolinię Playa i spróbuj się dowiedzieć o co chodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
nrene
zadzwoń na infolinię Playa i spróbuj się dowiedzieć o co chodzi
Moim operatorem jest Orange,tam zgłosiłem ,że bez mojej wiedzy i woli ma nastapić jakaś zmiana.
Dostałem odpowiedź:
W odpowiedzi na zgłoszenie dotyczące wniosku o przeniesienie numeru potwierdzam, że zostało rozpatrzone pozytywnie.
Potwierdzamy zarejestrowanie w dniu 08.09.2014 r. wniosku ze stony operatora P4 dla Pana numeru. Po weryfikacji ze względu na błędne dane Orange Polska S.A. wniosek anulowała w dniu 09.09.2014 r.
Przepraszamy za powstałe nieporozumienie.
Cieszy mnie fakt, że Pana sprawa zakończyła się pozytywnie.
Nie chodzi mi o opinie o operatorach,
tylko czy bez mojej deklaracji taka zmiana(operatora) może nastąpić ?
I jak udowodnić,że ja takiego zamiaru nie miałem !
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
nrene
zadzwoń na infolinię Playa i spróbuj się dowiedzieć o co chodz
Dlaczego ja ma wisieć 30 minut na infolinii i odkręcać coś czego nie nakręcałem ?
Zreszta jak wiecie tzw konsultanci nie maja zadej "władzy"
Ja rozumiem, że Twoim operatorem jest Orange. Ale to P4 zainicjowało procedurę i tam bym szukał wyjaśnień i wyrażał ogniście swoje niezadowolenie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Adam71
Play to zwykły kundel jest i tyle. Lecą na ich ofertę frajerzy i tylko tyle można oczekiwać od nich.
Mało, że obrażasz ludzi bez powodu, to jeszcze piszesz kompletnie nie na temat: kolega Zysk nie pytał o Twoją opinię na temat sieci Play i jej użytkowników, tylko o to, co należałoby zrobić w takiej sytuacji. Wyluzuj.
(Nie, nie jestem abonentem Playa)
Cytat:
Zamieszczone przez
nrene
rozumiem, że Twoim operatorem jest Orange. Ale to P4 zainicjowało procedurę i tam bym szukał wyjaśnień i wyrażał ogniście swoje niezadowolenie
W zasadzie masz rację.
Ale po wysłuchani wszystkich: nacisnij 1,nacisnij5,nacisnij 7,aby powrócić do meni głównego nacisnij krzyzyk:
trafia sie do przemiłej konsultantki lub sympatycznego konsultanta ,którzy nie maja dostępu do bazy i nie maja zadnych kompetencji.
Wrócę do pytania:
- czy bez mojej deklaracji zmiany operatora ,można jej dokonać ?
tu Orange zblokował zmiane -być może po mojej niezwłocznej interwencji w BOK Orange,
a gdyby jej nie było ?
Być może jakiś nieuczciwy pośrednik, wykorzystał Twoje dane, w tym numer, podrobił podpis i załatwia za Ciebie sprawę...
Z tego co się orientuję, to by PLAY lub jakakolwiek inna sieć, za Ciebie robiła przeniesienie numeru, to musi mieć podpisane przez Ciebie pełnomocnictwo.
Dla mnie sprawa wygląda po prostu na oszustwo, ale raczej nie PLAY, tylko jakiegoś pośrednika. Niech Ci pokażą na jakiej podstawie następuje to całe przeniesienie Ciebie.
Dawno, temu miałem podobną przygodę z OFE, jak Pani, prawdopodobnie z kursu prawa jazdy, sprzedała nasze dane jakiemuś kolesiowi i nagle znalazłem się w innym OFE. Wtedy cała sprawa skończyła się karnie dla pośrednika, który sfałszował nasze dane i podpisy. Wynagrodzenie za transfer OFE było wtedy zacne, zresztą podobnie jest teraz z sieciami komórkowymi.