Witam!
Orientuje się ktoś może skąd i czy w ogóle, można kupić części zamienne do obiektywów Canona?
Chodzi mi o Polskę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Wersja do druku
Witam!
Orientuje się ktoś może skąd i czy w ogóle, można kupić części zamienne do obiektywów Canona?
Chodzi mi o Polskę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Jedyne miejsce gdzie widziałem części oryginalne i nowe to ebay.com. W PL raczej ciężko.
No właśnie szukam po całej sieci i w PL nie mogę znaleźć, a wiadomo, że w serwisach tym nie handlują
Wątpię żebyś u nas gdzieś znalazł takie źródło.
Kurcze, urwała mi się tasiemka od silniczka af w Canonie 50 1.4 (mechanizm działa jak trzeba) a na ebay-u sprzedają w całości z mechanizmem za ok. 50$ Wystarczyłoby silniczek wymienić i by grało. Dla mnie to jest nie pojęte żeby nigdzie nie było części zamiennych. Wyobraźcie sobie jakby tak miało być z samochodami- że tylko serwis ma dostęp do części.
kurcze aż mi się w głowie nie mieści ze kolejny dzień piszesz na forum a nie rozesłałeś zapytania do serwisów fotograficznych w sprawie tej części
przecież oni biorą skądś części,pewnie bez problemu ci sprzedadzą
uprzedzając pytanie dot serwisów;
oczywiście możesz założyć nowy temat ale prościej będzie użyć Google.pl
Nie o tasiemkę chodzi a o silniczek w raz z tasiemką zamiast całego mechanizmu AF. Ja nie oczekuje, że ta cześć będzie na miejscu, ale w Polsce nie ma możliwości zamówienia jakiejkolwiek części zamiennej do czegokolwiek Canona jeśli chodzi o sprzęt foto (oprócz tego co na allegro itp.)- przynajmniej ja nie znajduję. A niektóre naprawy są banalne i samemu można się ich podjąć, oszczędzając przede wszystkim czas (ja sprzętu nie mam zamiaru wysyłać kurierem), ale także pieniądze za robociznę.
Przyjacielu:
możliwość jest,ale jeśli nie chcesz zapłacić
cytat:
na ebay-u sprzedają w całości z mechanizmem za ok. 50$
co w cenach swiatowych jest "cenką malutką" ,
to nie oczekuj ,że jakakolwiek firma polska zrobi Tobie dobrze.
W sensie: zamówienie ,zakup i przesłanie Tobie za 3 USD ,bo tyle kosztuje w fabryce.
Trochę realizmu musisz z siebie wykrzesać .
Żadnej firmie nie zależy aby klient sam sobie naprawiał sprzęt.
Chodziło mi oto, że na e-bayu są tylko całe mechanizmy AF, a ja potrzebuje jedynie silniczka, co pewnie zmniejszyło by koszt naprawy i fajnie by było mieć możliwość zakupu pojedynczej części:) Zdaję sobie sprawę, że oryginalne części tanie nie będą i niestety wiem jak wyglądają prawa rynku- o to możesz być spokojny:)