Jaka gilotyna do papieru foto?
Czy możecie poradzić jakąś gilotynę do cięcia papieru foto A4? Nigdzie nie mogę dostać papieru ActiveJet A5. Zmuszona jestem przecinać A4 ale niestety moja gilotyna nie robi tego perfekcyjnie... A może wiecie, gdzie można takowy papier zamówić? Pozdrawiam ;)
Odp: Jaka gilotyna do papieru foto?
Używam trymera. Szybko, sprawnie i równo. Bardzo delikatnie strzępi brzegi więc niektórym możne to przeszkadzać. Z trymerów, które używałem najlepsza była SIGMA. Niestety ma niewymienne ostrza.
Podobno najlepiej używać do tego nożyk np. OLFA + mata samoregenerująca - jeśli brzegi też mają być perfekcyjne:). Z tym, że podkreślam - trymer na prawdę bardzo delikatnie strzępi. W zasadzie większość jak o tym nie wiem to nawet nie zauważa.
Sporo papierów również budżetowych masz w: falter, centrum papieru, medikon. Może lepiej zmienić markę, na taką która mam w asortymencie interesujące formaty np. FOMEI?
Najlepsze gilotyny czy trymery jakich uzywalem produkuje firma ideal. Na prawde polecam. Polskim dystrybutorem jest Opus. Jakby ktos chcial to mam mozliwosc dostac taniej. Zeby nie bylo nie jestem zadnym sprzedawca :-)
A czy mieliście styczność z takim papierem A4? Papier foto błyszczący, A4, 20szt, 230g - ActiveJet AP4-230G20 Czy jakość Activejet A4 230g będzie ok ?
Testowałem różne budżetowe gilotyny i trymeru(Sigma, Opus, Fellowes) i żadna nie spełniała oczewikań, alby pozostawały "zadziory" albo wychodziła fala.
Fakt testowałem na grubszych papierach 300g, pozostałe przy nożyku, macie i linijce(tu ważna aby miała gumową podstawkę).
Cytat:
Zamieszczone przez
xxkomarxx
Najlepsze gilotyny czy trymery jakich uzywalem produkuje firma ideal. Na prawde polecam. Polskim dystrybutorem jest Opus. Jakby ktos chcial to mam mozliwosc dostac taniej. Zeby nie bylo nie jestem zadnym sprzedawca :-)
Pamiętasz, której konkretnie używałeś? Wystarczy najtańszy model, czy mówiłeś raczej o tych po 2400zł i droższych (interesują mnie trymery)?
Chyba się skuszę, ale to za jakiś czas bo jest jeszcze parę innych wydatków foto:)