Odp: alternatywa dla 350d
Jak musisz zatrzymać 17-50 to kup 600D lub 60D. 650D/700D/100D do filmowania potrzebują obiektywów z STM żeby dobrze wykorzystać AF w trybie VIDEO.
Albo kup 650/700D z kitem STM i używaj kita do filmowania a 17-50 do zdjęć.
Polecam 700d jeśli chodzi o foto... Filmów prawie nim nie robiłem ale z kilku testowych daje super efekty jeśli zależy Ci na af w filmie to kup kita albo 18-135 z stm, ale równie dobrze możesz manualnie ostrzyc swoim tamronem ;) ten 18-135 is stm nada Ci się tez do wezszych ujęć, czesto focac dzieciaki przyda Ci się trochę więcej ogniskowej ;) pozdrawiam.
Interesujące i cenne uwagi dlatego kolejne pytanie :
Tamron - jakiego posiadam - czy kitowe szkło wypadną lepiej w fotografii codziennej ?
Ostrzenie manualne przy filmowaniu - to chyba jednak będzie nieco uciążliwe ?
Ostrzenie manualne? Nie koniecznie.. w foto codziennej... Zdecydowanie tamron, światlo, jakość obrazka, ostrość, jeśli tylko trafiłeś na ostrą sztukę ostrzaca w punkt ;)
OK to na co zwrócić uwagę przy wyborze egzemplarza zarówno 650d jak i 700d ?
Cytat:
Zamieszczone przez
macherstudio
Ostrzenie manualne przy filmowaniu - to chyba jednak będzie nieco uciążliwe ?
Ostrzenia manualne przy filmowaniu to elementarz. AF tu bardziej przeszkadza niż w czymkolwiek pomaga.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ostrzenia manualne przy filmowaniu to elementarz. AF tu bardziej przeszkadza niż w czymkolwiek pomaga.
Nie filmowałem nigdy aparatem a kupuję go do foto filmy będa jako gadżet - więc mnie trochę uspokoiłeś 700D za 2150 w stacjonarnym sklepie co sądzicie o tej cenie ?