Psi ruch, czym uwiecznić?
Witajcie.
Chciałabym uwieczniać na zdjęciach moje psiaki. Niestety adoptuś jest nadpobudliwy i mój aparat (Samsung WB-150F, który obecnie jest w serwisie) nie daje rady. Pies ma bujną sierść a gdy skacze to na zdjęciu mam jedną wielką jasną plamę :(
Szukam w związku z tym aparatu do ok. 1500 zł (najlepiej do 1000 zł, ale nie wiem czy w ogóle coś się znajdzie).
Może ktoś mi coś poleci? Oczywiście nie chodzi mi o mega dobre zdjęcia, ważne, żeby jakość była w miarę. Obecnie zdjęcie psa daje taki efekt (dobre ujęcie) https://lh6.googleusercontent.com/hc...I=w540-h315-no
Aparat służyłby mi też do zdjęć zwykłych, np. zdjęcia do recenzji (psie akcesoria, smakołyki), czy po prostu wyjazdy.
Odp: Psi ruch, czym uwiecznić?
40d i 85 f/1.8 za 1500zł może się uda kupić :o
możesz spokojnie kupić porządny kompakt z funkcją M , dzięki czemu będziesz mógł spokojnie ustawić wszystko tak jak potrzebujesz, zamrozić ruch poprzez ustawienie krótszego czasu otwarcia migawki, podbicie iso itp tid, do tego duzy zakres ogniskowej w aparatach typu mega zoom moze dać ci całkiem fajną GO i zaoszczedzi późniejszych wydatkow na szkła w przyapdku zakupu lustrzanki. pozdro,
Znalazłam na allegro aparat za 1000zł a za drugie tyle obiektyw :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mawet
lubie ten moment ciężkiego kontaktu wyobrażenia z rzeczywistością :)
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
40d i 85 f/1.8 za 1500zł może się uda kupić :o
nie uda się...chyba że 85 zamienisz na 50.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mawet
zupełnie jakbym sam siebie widział parę lat wstecz przy zakupie najtańszej z L'ek
swoją drogą możesz dołożyć ze 200pln i do 40d dopiąć 70-200 4.0L. jest to mega dobre combo do ruchomych celów
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
nie uda się...chyba że 85 zamienisz na 50.
dałoby radę :p sam kupiłem 85 1.8 na gwarancji 9miechów za 850zł :D
40d za te 650zł da się spokojnie wyrwać tylko, że z przebiegiem z 50k