Photoshop CS6 - gdzie kupic ?
pytanie moze wydawac sie dosc smieszne ale... jak na wiosne byl wysyp cs'ow w wersji pl w granicach 2000zl
tak teraz na alegro pustki, a potrzebuje nabyc takowego (nowego, z faktura)
podpowiecie gdzie mozna znalezc w dobrej cenie ? bo wertuje net i cos slabo mi chyba idzie.
Odp: Photoshop CS6 - gdzie kupic ?
Zasugeruję coś innego.
Dostałem ostatnio na maila ofertę adobe LR + PS CC w cenie 12,29EURO z VAT/miesiąc, tj ok 50pln/mc, czyli 600pln/rok. Wychodzi to bardzo korzystnie. Mamy najnowszy soft i brak konieczności wywalenia sporej gotówki. Za rok, dwa trzy wyjdzie nowa aktualizacja to nie zostajesz z małowartościowym produktem bez wsparcia dla nowych puszek itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
BRS
pytanie moze wydawac sie dosc smieszne ale... jak na wiosne byl wysyp cs'ow w wersji pl w granicach 2000zl
tak teraz na alegro pustki, a potrzebuje nabyc takowego (nowego, z faktura)
podpowiecie gdzie mozna znalezc w dobrej cenie ? bo wertuje net i cos slabo mi chyba idzie.
No właśnie z tego co pamiętam cs6 miał być w sprzedaży do 1-go czerwca. Pozostaje CC, albo zaprzyjaźnić się z tańszym ELEMENTS. Ewentualnie śledzić allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
darecky
Zasugeruję coś innego.
Dostałem ostatnio na maila ofertę adobe LR + PS CC w cenie 12,29EURO z VAT/miesiąc, tj ok 50pln/mc, czyli 600pln/rok. Wychodzi to bardzo korzystnie. Mamy najnowszy soft i brak konieczności wywalenia sporej gotówki. Za rok, dwa trzy wyjdzie nowa aktualizacja to nie zostajesz z małowartościowym produktem bez wsparcia dla nowych puszek itp.
No nie do końca tu widać oszczędność...
Po pierwsze 12,29 EURO za miesiąc wychodzi jak zapłacisz za rok z góry.
Program będzie działać dotąd dokąd będziesz uiszczał "abonament", a CS-6 masz na zawsze.
Oczywiście można polemizować czy ze względu na najnowsze aktualizacje nie warto w to wejść...
Chociaż znam ludzi którym w zupełności CS-3 wystarcza. Dlatego myślę że jeśli ktoś szuka gdzie kupić CS-6 to jest świadomy tego.
Też jestem tym zainteresowany, więc podpinam się pod wątek. Aperture dead - trzeba wybrać alternatywę. Capture One oprócz paru zalet - niestety za wolny.
Swoją drogą uwielbiam mistrzów marketingu - zamiast tego że soft jest wolny - wciskają że poświęcasz więcej uwagi focie. Ysz. :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez
Yacomitam
Też jestem tym zainteresowany, więc podpinam się pod wątek. Aperture dead - trzeba wybrać alternatywę. Capture One oprócz paru zalet - niestety za wolny.
Swoją drogą uwielbiam mistrzów marketingu - zamiast tego że soft jest wolny - wciskają że poświęcasz więcej uwagi focie. Ysz. :twisted:
Dziwne. Na swoim kompie nie odczuwam różnicy w prędkości ACR vs C1. Polecam trochę potestować to oprogramowanie, bo jest bardzo fajne. Niestety C1 nie zastąpi PS. Kolejna sprawa kupując CS6 nie będziesz miał wsparcia dla nowych puszek w ACR.
Podsumowując:
- photoshop CC - abonament, wywołasz rawy z aktualnych korpusów, dostęp do wszelkich nowinek (najczęściej niepotrzebnych;))
- photoshop CS - jednorazowa opłata, musisz dodatkowo mieć/zakupić odrawiacz np. w postaci LR lub C1
No chyba, że masz starszy aparat obsługiwany przez ACR z CS6, ale to zazwyczaj nie trwa wiecznie;) Mam też przeczucie, że LR niedługo też będzie w subskrypcji.
Pamiętajmy też, że w USA abonament dla fotografów to tylko 9,99$ (paczka fajek?)a w PL 50zł a poziom zarobków wiadomo ;) Jeśli tam ktoś narzeka na to, że PS przeszedł w system creative cloud to po prostu nie ma co robić i pisze pierdoły na forach :D
Cytat:
Zamieszczone przez
jinks
No chyba, że masz starszy aparat obsługiwany przez ACR z CS6
Kolego mylisz się chyba troszkę... Nie wiem jaki jest najnowszy model canona w tej chwili, ale moje 6d obsługuje normalnie, a to raczej jakiś dziadek nie jest.. Mam też dostęp do aktualizacji acr bz żadnej opłaty. No chyba, że ma się coś w tym temacie zmienić ? cs6 kupiłem w grudniu 2013 puszkę 6d też. Wszystko działa jak należy.
CS6 nie ma wielu bajerów ktore są w CC. Z roku na rok będzie się ten program starzał bez update'ów. Taka jest prawda.
No ale jakie bajery potrzebne dla fotografa do czytaj normalnej obróbki ma cc które by dyskwalifikowaly cs6. Druga sprawa szkoda że na siłę wciskają LR a nie obniża cenę za samego shopa.