Witam, szukam obiektywu do Canon 550D do 2 tyś. Obiektyw do portretów, żeby dobrze fokusował.
Jakieś propozycje?
Wersja do druku
Witam, szukam obiektywu do Canon 550D do 2 tyś. Obiektyw do portretów, żeby dobrze fokusował.
Jakieś propozycje?
Nowa Sigma 50 f/1.4 EX DG HSM (Canon) (4435252325) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Ten fokusuje na pełnej k...
To ma być zoom czy stałoogniskowy?
kalatos ma focusowac i to dobrze, do 2 tyś, nie ma czasu na rozpisywanie się i pytanie o niepotrzebne rzeczy :D
oj, kolejny wątek, czy to się kiedyś skończy ?8-)
Czytajcie...już było na forum, przecież co to za różnica czy do C550D czy do C70D
Pomyślałbym o tej sigmie (50/1.4). Może uda się znaleźć używaną w ciekawych pieniążkach. Czemu o tym piszę? Gdyby Ci nie przypasowała to sprzedasz bez strat. A za zaoszczędzone pieniążki dokupiłbym jupitera 9 i tomiokę 55/1.4. Pobawił się manualami. Jest wielce prawdopodobne, że zakochasz się w nich. Jak nie, to patrz wyżej - odsprzedasz bez większych strat. :)
Ale lepiej niż ręcznie się nie da. ;)
Zresztą chyba wyrażamy tu swoje opinie?
Wspomniałem też, że ma to być "zabawa" i że może koledze przypasują.
Warto rozważyć jako alternatywę. Nie ma jedynie słusznej koncepcji prezentowanej przez kolegę GalaktycznyMuczaczo.
Pozdrawiam i więcej luzu. Fotografia jest taka odprężająca. :)
Jeżeli masz na to czas to czemu nie.
Tak , z tą różnicą że kolega pyta o obiektyw z AF a otrzymuje kompletnie odwrotną odpowiedź. Wiem, że jest to forum fotograficzne ale polecam ci zainwestować w jakieś koszulki , tshirt,vest bo idzie niezła pogoda na najbliższy czas... tak ja to widze, jak pytałem o monitor nie liczylem ze ktos mi zaproponuje wideo :D
Polecam bieganie , od wielu lat biegam możę koledze przypasuje :D
Tu nie chodzi o słuszność koncepcji, alternatywy czy o inne aspekty, tylko o to że kolega prosi o rade odnosnie obiektywu z AF a "proponouje" się coś co kolege nie interesuje.
Chyba że wypada lustro podczas imprezy
Jak do 2 000zł to Canon 100/2,0 USM.