jest ciekawa promocja na lot do Dżakarty -niecale 1600 zeta
myślę o 3 tyg 10.09-01.10
wszystko na własną rękę, koszt okolo 2000 zeta na miejscu, wiza 25 usd na lotnisku
ktoś chętny?
Wersja do druku
jest ciekawa promocja na lot do Dżakarty -niecale 1600 zeta
myślę o 3 tyg 10.09-01.10
wszystko na własną rękę, koszt okolo 2000 zeta na miejscu, wiza 25 usd na lotnisku
ktoś chętny?
3 wyprawy indonezyjskie mam za soba.... to moj kraj;) poka ten bilet;)
W tych ofertach przylot jest do innego miasta (i panstwa) i wylot z innego. Tzeba jeszcze doliczyc przelot pomiedzy tymi miastami, a to sa duze odleglosci, wiec i bilet drogi
wiem kolego ze podróżujesz, wiec tym bardziej nie powinieneś pisać takich rzeczy
przylot i wylot jest z jednego państwa, z dwóch rożnych lotnisk
jako ze nie jadę na wczasy w resorcie z zamkniętą plaza, all inclusive, a zamierzam dużo zobaczyć ,przemieszczając się cały czas, wylot z innego lotniska niż się przyleciało, nie stanowi żadnego problemu, a nawet jest plusem bo dzieki temu więcej zobaczę
Indonezja skalda się z wielu wysp, można siedzieć na jednej(np. bezpośrednie loty na Bali) albo starać się zobaczyć jak najwięcej
ja wybieram druga opcje
zamierzam dotrzeć na wyspę Flores(daleko i drogo) a stamtąd udać się na polowanie na smoki z Komodo(drogo)
tam zamierzam zapolować moja białą elka na takiego smoka, w zamyśle mam wygranie konkursu National Geografic robiąc zdjęcie smoka pożerającego mojego towarzysza podroży
no i właśnie stad ten temat na forum ,poszukuje towarzysza podroży
wrażenia i stle zastrzyki adrenaliny gwarantowane
ja wylatuje 07.09 wracam 04.10--jeśli ktoś chętny i jak zaznaczył kolega Usjwo ma pieniadze, serdecznie zapraszam
w chwili obecnej powstaje plan podrozy;
poczatek przelot do Yogyakarty(tanio), następnie świątynia Borobudur
dalej jedziemy na wulkan Bromo
i docieramy do Bali
dalej albo z wyspy na wyspę(dlugo i drogo-500zeta) albo samolotem(drogo-450 zeta) bezpośrednio do smoków
po drodze wszystkie mozliwe atrakcje wodno/trekingowe/kuchenne
zapraszam
i jedna z atrakcji Flores
Wlasnie dlatego pisze :). Bilety lotnicze to najwieksza czesc budzety kazdej podrozy/wycieczki, wiec warto wiedziec na co sie decydujemy.
Co mi po tym ze bilet Praga-Shanghai i Jakarta-Praga kosztuje 1600PLN, skoro musze wydac jeszcze ze 2000PLN na bilet Shanghai-Jakarta (czy inne miasto w Indonezji).
Z doswiadczenia wiem ze te wyjatkowo tanie bilety sa albo w terminie ktory nam nie pasuje, albo do miejsc do ktorych nie chcemy leciec, albo czas lotu dwukrotnie dluzszy ;).
Kolega Usjwo zaznaczy ze raczej trzeba miec czas, a ppieniadze to sie znajda. :). Ja bym chetnie z Toba pojechal, ale nie mam czasu :(Cytat:
ja wylatuje 07.09 wracam 04.10--jeśli ktoś chętny i jak zaznaczył kolega Usjwo ma pieniadze, serdecznie zapraszam
dlatego wybrałem indonezje-1 kraj 2 lotniska
a co do dokupowania biletu-fajnie jest po prostu jechać przed siebie, i z takiego Szanghaju dotrzeć do Dżakarty to super przygoda
w tamtym roku w jednym tripie drogami/koleją/woda zrobiłem 4500 km przez 5 państw
meeeega fajnie
Fajny wyjazd. Byłem w Indonezji 6 razy i zawsze było super. Sam przymierzam się na Moluki ale to pewnie za parę lat ;) Życzę spotkać inne warany niż te dwa co ciągle wylegują się w Campie. Flores brzmi super
Lokalne samoloty sa tanie jak barszcz...czasem jeszcze z wiekszych miast mozna wylapac fajne promocje i polatac np za 20$...warto porejestrowac sie w ichnich liniach lotniczych na newslettery... Garuda, Lion Air, City Link, Air Asia
Borobudur i Prambanan fajne ale proponowalbym rozbic na dwa dni i zapylac tam rankiem.
Zwykle lokalne biura proponuja za jednym zamachem obie swiatynie. Borobudur rano, przejazd i Prambanan ok poludnia co jest srogim bezsensem.
to chyba było wieki temu bo na flores najtaniej 50 euro chcą...
chyba zrobię w jedna stronę statkiem a w druga samolotem
co do borobuara i prambanan to się dopiero zastanowię jak to obskoczyć
jedno na pewno rano ale 2 nocy raczej tam nie przewiduje