Odp: pomoc w zakupie laptopa
Cytat:
Zamieszczone przez
slonkaap
Tylko rozsadne uwagi i ceny mnie interesuja.
Wiele cennych i rozsądnych uwag znajdziesz w tym oto wątku...
http://www.canon-board.info/druk-ska.../index147.html
A ceny? Porównywarki cen, Allegro itp.
Cytat:
Zamieszczone przez
slonkaap
Tylko rozsadne uwagi i ceny mnie interesuja.Pozdro
A co to dla Ciebie znaczy rozsadna cena czy uwaga?
Jezeli ma sluzyc Ci do pracy z grafika, to potrzebujesz przede wszystkim dobrego ekranu, co nie idzie w parze z - jak mniemam wedlug Ciebie - rozsadna cena. Kup cokolwiek, co sie nie zepsuje po roku i pozwoli chociazby komfortowo poruszac sie po zainstalowanym systemie.
Hudy 85 dzieki za "rozsadna" odpowiedz.Nie jestem profi i nie zarabiam na fotkach.Laptop ma mi sluzyc do obrobki fotek i do ich pokazania na forach. NIE chce takiego na rok ale wywalanie nastu tysi tez mnie nie rajcuje.Wiem ze wielu z Was obrabia foty na lapkach i to do nich kieruje swoje pytanie.Sam wiem ze komp ma zdecydowanie lepsze parametry ale w laptopie pewnie tez idzie obrabiac foty.Chyba ze sie myle?????????????????Pozdro
Laptop do Twoich potrzeb musi mieć mocny procesor np. i7 oraz koniecznie kartę graficzną - niezintegrowaną.
Ekran najlepiej matowy o dobrym kontraście oraz rozdzielczości.
Sprzęt do obróbki zdjęć potrafi być drogi...
kup laptopa z conajmniej 8gb RAMU procesor i7 myślę, że z powodzeniem pociągnie wszystkie programy płynnie, a do zdjęć osobny monitor
Moze powiedz ile chcesz przeznaczyc i czy chcesz nowke czy uzywke, jakis zestaw sie wtedy poleci, bo skoro nie masz szerszej wiedzy na temat podzespolow, to takie sugestie jak - dysk SSD czy ram ddr3 1600mhz Ci niewiele dadza.
Nie sugeruj sie tym, ze ktos napisze "procesor i7, czy 8GB RAM, bo sa rozne rodzaje tych podzespolow i niektore modele i5 sa szybsze niz starsze i7, tak samo jak 8GB o czestotliwosci 800mhz to nie to samo co 1600mhz.
Chociaz pamiec mozesz zawsze zmienic/dokupic
Odp: Laptop do obróbki zdjęć.
Niech moderatorzy odpoczną i niech nie piszą : uzywaj:SZUKAJ
http://www.canon-board.info/hydepark...laptopa-95889/