Nikon wypina się na użytkowników obiektywów Sigma. Szkła nie będą działać z nowymi aparatami
Wersja do druku
1. news stary jak świat a po 2. to forum canona...
Jak szybko się wypieli tak szybko się przeproszą.
Zrobiłem mały upgrade w twoim poście;) a do tematu, pewnie tak :) Może nawet wypuszczą gołąbka z gałązką oliwną i napiszą pieśń pochwalną dla nowych produktów sigmy:) .A tak ciut poważniej, decydując się na taki krok musieliby sami uzupełnić szklarnię, czyli to, co oferowała sigma, lub też stworzyć produkt konkurencyjny. Należy też pamiętać o cenach. Ale to nie nasz problem.
Nie sądzę żeby cokolwiek "musieli". To jest raczej duży problem dla Sigmy a nie odwrotnie.
Chodziło mi nie tyle o firmę, co o klientów "zabieramy wam sigmę, ale w zamian dajemy nowe szkła systemowe". Nikon bez sigmy sobie poradzi, sigma bez nikona...niby mają dla kogo produkować, dla siebie też, w końcu puszki sigmy też są,tyle że to mało popularny system
Heh. Dawno temu nie znając się totalnie na fotografii głównym powodem dla którego zdecydowałem się na Canona był system z silnikiem w obiektywie, nie chciałem się zagłębiać w kwestii śrubokrętu Nikona i szczegółach technicznych itp. Chciałem mieć działający bezproblemowo zestaw, więc wybrałem tanią puchę i Sigmę. Spore grono amatorów nie stać na drogie słoiki i również wybierają tanie rozwiązania, typu Nikon plus obiektyw Sigma lub Tamron. To nie Sigma ma problem, to Nikon będzie miał bo brak współpracy z obiektywami może być czynnikiem decydującym dla potencjalnych klientów.
Ciekawe czy z tamronem i tokiną ten sam numer odwalili