[Canonierzysta] - Kwadratowe i podłużne, czyli o wszystkim i o niczym.
Witajcie,
Chyba dojrzałem do wstawienia swoich prac, tak więc bez zbędnego wstępu.... na pierwszy rzut trochę świeżego powietrza z domieszką gumy.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Wszelka krytyka wskazana, pochwały jeszcze bardziej ;)
P.S. Jak się zmniejsza obrazek aby na forum był on mniejszy, a po kliknięciu przechodził do oryg. rozmiaru?
Odp: [Canonierzysta] - Kwadratowe i podłużne, czyli o wszystkim i o niczym.
Wrzucasz na serwer max (regulaminowe) rozmiary i odnosnik na forum (foto samo sie zmniejszy).
Fajne pstryki, pozdro
a ja bym bardzo chętnie obejrzał portrety ludzi w wykonaniu kolegi, przy świetle zastanym i jeszcze bardziej przy błyskowym :)
Tak się składa, że to wątek dla zdjęć które ja sam uznam za stosowne do pokazania tutaj ;) niemniej jednak specjalnie dla Ciebie i Twojej obiektywnej krytyki (satysfakcji? ) postaram się coś znaleźć...
Dlaczego nastawiasz sie na krytyke?;) uznales wypowiedz poprzednika za sarkazm?
Cytat:
Zamieszczone przez
hudy85
Dlaczego nastawiasz sie na krytyke?
Zawsze lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować, więc nastawiam się na najgorsze ;)
Szkoda, że nikt nie komentuje... na majówkę znów na zdjęcia driftu jadę i przydałyby się jakieś wskazówki... nic to...
Tym razem trochę portretów ;)
Najpierw sesja w domu ;)
8.
9.
10.
11.
I coś ze studia. Tu było moje pierwsze studio dla rodzinki, więc bądźcie delikatni ;)
12.
13.
12. i 13. bardzo fajne - na wcześniejszych inaczej ustawiłbym światło, bądź skorygowałbym w obróbce obszary mniej istotne (poza twarzą) gdzie zbliżasz się do przepaleń. Kadry OK :)
Dzięki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
ts-
12. i 13. bardzo fajne - na wcześniejszych inaczej ustawiłbym światło
Trochę ciężko mając jedynie lampę na body ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
ts-
bądź skorygowałbym w obróbce obszary mniej istotne
Ale co masz na myśli? Bardziej korektę tych przepaleń, czy bardziej jakąś winietę?
Jeśli miałeś lampę tylko na body ...to szacun :)
Miałem na myśli korektę dłoni na 10. oraz całej ręki (a nawet obu) na 11. o jakieś -1EV ...spróbuj i zobaczysz czy Ci lepiej to leży. Jasne partie kadru przyciągają wzrok... dlatego warto czasem "ściszyć" to co jest poza głównym/mocnym punktem kadru - a tym w 'portrecie' jest zazwyczaj twarz. Stąd też popularność winiety ;)
Z tego też powodu, jakoś fajniej odbiera mi się portrety na ciemniejszym tle (tak jak na 12. i 13.). Białe (bądź bardzo jasne) tła to tak bardziej pasują pod 'fashion', gdzie człowiek akurat nie jest najważniejszym elementem zdjęcia.
...Idę o zakład, że za kilkanaście lat młody, oglądając te zdjęcia i będąc już prawie mężczyzną, będzie w głowę zachodził, co też tam było w tej gazecie ;).