-
Wymieniona migawka
Witajcie,
właśnie przymierzam się do zakupu Canona 5D,
szukam oczywiście egzemplarza z małym przebiegiem, bo zamierzam tym aparatem zarabiać,
i tu rodzi się pytanie - jak mam patrzeć na aparaty z wymienioną migawką? Czy są one tak samo trwałe jak oryginalne pierwsze migawki?
Obawiam się trochę, ponieważ poprzedni aparat - Minoltę 7D miałam właśnie z nową migawką i szybko zaczął on się rozsypywać (wolne działanie, zawieszanie się, brak AF),
nie wiem czy to kwestia migawki, czy innych mechanizmów, dlatego wolę zapytać, bo może Wasze doświadczenia są inne.
-
Odp: Wymieniona migawka
To zależy po jakim przebiegu została wykonana wymiana migawki i czy została wykonana w dobrym autoryzowanym serwisie (wraz z daną na tą migawkę gwarancją). Jest sporo Canonów 5D mkI z niedużym oryginalnym przebiegiem i raczej szukał bym takiego egzemplarza.
-
oprócz migawki zużywają się też inne elementy, więc jeśli była wymieniona sama migawka przy dużym przebiegu to nie masz żadnej gwarancji, że aparat będzie dobrze i długo działał :p
Ja bym się nie pchał w egzemplarz z wymienianą a cierpliwie szukał dobrej sztuki z małym przebiegiem na pierwszej!
-
Ciężko namierzyć dobry 5D z małym przebiegiem. Po wymianie migawki chyba raczej bym sobie odpuścił, bo elektronika tez się zużywa.
Znajomy zajmuje się od wielu lat reportażem ślubnym i ostatnio przyznał mi się, że kupuje 5D ze średnim przebiegiem. Dożyna je i sprzedaje gdy jeszcze są sprawne technicznie.
-
! Canon 5d - IDEAŁ - 14000, Zestaw 50 1.8 Gratisy (4046880610) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. z tym Panem rozmowy prowadzę, oferta jest najdroższa, ale na wszystko papierki. Wolę nieco dopłacić, ale czuć komfort psychiczny że mój sprzęt nie zbiera ostatek sił żeby mi posłużyć.
-
Cena jednak trochę za wysoka :) Walcz ;)
-
Cena mocno przesadzona. Już wolałbym dołożyć do 4000 zł i kupić 5D MK II z przebiegiem poniżej 100 000 .
-
cena optymistyczna, za 4000-4500 chodzą 5D markII a te aparaty jednak dzieli przepaść.
-
a za 2900? bo tyle prawdopodobnie mam wynegocjowane....
Nadal jest to jedna z najwyższych cen, ale większość ofert na allegro jest bez sprawdzonego przebiegu, ze zmienioną migawką lub kosmicznie niskie ceny, że aż strach się bać
-
2900 w tym 50 1.8 to jeszcze by się można zastanawiać :p
koleś przesadza