Odp: Darmowy hosting zdjęć
chmura? dropbox,copy,onedrive?
Czy chmury, które wymieniłeś, mają "zdjęciowy" interfejs - coś podobnego do typowych stron zdjęciowych (jak np. imageshack), czy to po prostu folder z plikami - jak to w chmurze?
Używam dropbox i jestem zadowolony.
Nie jest to "miszczostwo" świata, ale zdjęcia są osobno katalogowane.
Przyjazna obsługa, ale trzeba wykonać mały myk, aby umieszczać zdjęcia w CB.
Jak zrobisz to raz, to już wiadomo.
Może spróbuj założyć konto - darmowe i zobacz jak to działa. Przydaje się do innych plików.
Coś na ten temat napisałem, a teraz już nawet szybciej można umieszczać foty z paska:
http://www.canon-board.info/sprawy-w...7/index48.html
Cytat:
Zamieszczone przez
Leon007
Dotychczas korzystałem z picasy i imageshacka, ale oba te serwisy przestały mi odpowiadać: picasa robi jakąś chamską obróbkę zdjęć w czasie wysyłania, a imageshack przestał być darmowy.
Ta chamska obróbka na picasa to automatyczne ulepszanie zdjęć ;)
Na szczęście można to wyłączyć.
Cytat:
Domyślnie Autokorekta jest włączona, ale nie jest stosowana do wszystkich zdjęć. Aby włączyć lub wyłączyć tę funkcję, otwórz Google+.
Umieść kursor na menu głównym Google+ w lewym górnym rogu. Kliknij Ustawienia .
W sekcji Zdjęcia zaznacz lub odznacz pole Automatycznie poprawiaj nowe zdjęcia.
Co do twoich wymagań to się sprawdza bardzo dobrze, jedynie najgorzej wypada OneDrive od Microsoftu bo czasem nie każdy komu udostępniłem link do zdjęcia czy albumu mógł wejść w niego bez zalogowania się... Dropbox jest bardzo fajny, zmienili trochę jego image ostatnio i bardzo fajnie wysyła się ludziom foty-jeden przycisk "save all" pozwala na zgranie W dropboxie mam ponad 5gb dostępne, w copy mam 25Gb :) JEdyne co ogranicza mnie to pojemność mojego dysku;) I tak jak napisał wyżej RobertOn-zainstaluj za darmoche, i bez problemu będziesz mogł sobie sprawdzić jak to działa:)
Zainstalowałem, poczytałem i nie wstawia zdjęć (robi tylko ikonkę a zdjęcia nie widać) jak imageshack :(, pewnie robię coś nie tak ?
Dla przykładu, mając taki link, otwierasz zdjecie, dalej chwytasz zdjęcie lewym przyciskiem myszy, i przenosisz żeby Ci nową zakładkę otworzyło. Wtedy tworzy Ci dłuuuuższy link ale bezpośredni do zdjęcia:> O ile o to ci chodzi.
1) Przenieś zdjęcie do forderu Dropbox - w menu kontekstowym PPM
2) Udostępnij łącze - jak już będziesz w katalogu domyślnym np. Moje.... włączy się niebieska ikonka na zdjęciu - użyj menu kontekstowego PPM
3) Na dolnym pasku włączy się - skopiowano ...
4) Ctr-V do przeglądarki lub kliknąć w otwórz z dolnego paska i będzie tak jak poniżej, albo przycisk POBIERANIE, albo PPM na zdjęciu POBIERZ ORYGINAŁ (każda z tych metod działa)
ciąg dalszy:
5) Nie ZAPISZ ALE OTWÓRZ
6) Z paska przeglądarki skopiować Otwarty adres do CB z użyciem [img]
Koniec
musi być taki początek adresu do wklejenia:
https://dl.dropboxusercontent.com/s/...474.jpg?dl=1&t
Powyższy scan tak jest wstawiony jak napisałem.