Witajcie,
Poszukuję obiektywu do Canona, ogniskowa od ok. 20 do ok.80. Cena max. 500zł. Oczywiście używane :)
Z góry dziękuję za pomoc.
Wersja do druku
Witajcie,
Poszukuję obiektywu do Canona, ogniskowa od ok. 20 do ok.80. Cena max. 500zł. Oczywiście używane :)
Z góry dziękuję za pomoc.
patyczak996 nie podałeś info, czy ma to być obiektyw z AF czy może manualny, czy może jesteś zainteresowany szkłami m42, czy to ma być stałka czy zoom? Jeśli nie posiadasz żadnego obiektywu, to może kit 18-55mm by Ci spokojnie wystarczył?
Canon 17-85 3.5/5.6 USM
Chodzi o obiektyw z AF. Interesuje mnie typowo spacerowe szkło, jednak coś lepszego niż KIT. Właśnie miałem na oku tego Canona 17-85, nawet go kupiłem, ale okazało sie, że ma uszkodzony flex przysłony, na szczęście miałem gwarancję rozruchową i mogłem go oddać. Czytałem, ze to dość częsta przypadłość tego obiektywu i trochę sie zraziłem.
Czy moglibyście polecić coś innego?
Jak 17-85 może być lepsze niż 18-55 IS ?! Jedyne plusy to: USM, 1mm na szerokim, 30mm na długim końcu. Ale... Ostrość obrazka zdecydowanie gorsza, a cena o wiele większa...
Nie ma nic lepszego niż 18-55 IS w cenie do 500zł! Jeżeli chodzi o zoom, chyba że uda Ci się w tej cenie kupić Tamrona 17-50 f/2.8
Do 500 PLN, to tylko KIT 18-55, jak koledzy radzą.
Ale jak możesz lekko nagiąć budżet (599 PLN), to jest fajna Sigma 18-50 F2.8-4.5 DC OS HSM, na alledrogo - sprzedaje Sigma Pro-centrum z gwarancją, ale i z paprochem.
Sigma 18-50 F2.8-4.5 DC OS HSM CANON WYPRZEDAŻ !!! (4059159605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Myślisz, że będzie widać ten paproch na zdjęciach?
Niekoniecznie, ale zawsze możesz poprosić o jakieś sample. Zawsze to jednak sprzedaje sklep sigmy, coś pewnie poekspozycyjnego - testowego.
Mam taką "taniznę" sigmy i wcale nie narzekam. Jakoś słabo widać ów paproch. Jeszcze miesiąc temu widziałem, ten sam obiektyw za 799 PLN, a przynajmniej tak mnie się wydaje.
Może jeszcze można obniżyć im cenę.