Porównanie C 16-35 2.8 II a Tokina AF 16-28mm f2.8 AT-X
Witam serdecznie ten pierwszy obiektyw znam i wiem na co go stać. Ale niestety musiałem go sprzedać. Mam pytanie może ktoś użytkował oba i jest mi w stanie powiedzieć o wadach zaletach tego drugiego. Jaki obrazek z niego wychodzi. Za wszelkie uwagi dziękuję serdecznie.
Odp: Porównanie C 16-35 2.8 II a Tokina AF 16-28mm f2.8 AT-X
Proponuje, aby w tym watku wymieniac wady i zalety obydwoch obiektywow skoro ma to byc porownanie. I tu prosba do zalozyciela watku, skoro znasz 16-35 i wiesz na co go stac, to o tym napisz.
Ale mnie nie interesuje 16-35 tylko porównanie tokiny z tym obiektywem. Zresztą o canonie jest mnóstwo postów i nie widzę sensu wypisywanie jego zalet i wad.
Cytat:
Zamieszczone przez
manfred1
Ale mnie nie interesuje 16-35 tylko porównanie tokiny z tym obiektywem. Zresztą o canonie jest mnóstwo postów i nie widzę sensu wypisywanie jego zalet i wad.
1. Po co w tytule watku piszesz: POROWNANIE? Jak wyobrazasz sobie POROWNANIE, z udzialem jedynie jednego obiektywu????
2. Oprocz ciebie na tym forum sa inne osoby, ktore moze chetnie poczytalyby o takim POROWNANIU.
3. Zycze dalszych sukcesow przy takim egoistycznym podejsciu.
Pozdrawiam i tyle w temacie...
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
1. Po co w tytule watku piszesz: POROWNANIE? Jak wyobrazasz sobie POROWNANIE, z udzialem jedynie jednego obiektywu????
2. Oprocz ciebie na tym forum sa inne osoby, ktore moze chetnie poczytalyby o takim POROWNANIU.
3. Zycze dalszych sukcesow przy takim egoistycznym podejsciu.
Pozdrawiam i tyle w temacie...
Weź chłopie wyluzuje nie pasuje Ci mój post to sie nie udzielaj. Nikt Ci nie broni założyć inny wg ciebie słuszny. I nie wyjeżdżaj mi tu z egoistycznym podejściem. Jeśli tyle w temacie to bardzo się cieszę.
Pletwy opadaja, ale kultura!!!
Dzięki salas mam już jakieś wstępne rozeznanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
salas
Jeśli "Chromatic Aberration" jest na korzyść Tokiny, to chyba coś im słabo to porównanie wyszło.
Cytat:
Zamieszczone przez
Witek.K
Pletwy opadaja, ale kultura!!!
A nie lepiej zachować umiar i rozsądek.
Cytat:
Zamieszczone przez
manfred1
Zresztą o canonie jest mnóstwo postów i nie widzę sensu wypisywanie jego zalet i wad.
Poniżej chwalą tokinę i skala im się skończyła dla Excellent :) głównie dla 28 mm.
Tokina AT-X 16-28mm f/2.8 PRO FX Lens Review