Odp: Zamienniki bateri BP 511
Jeżeli ma być zamiennik to sugerowałbym Phottixa lub Deltę - najlepsza relacja cena/jakość. Bardzo tanie zamienniki no-name są zwykle zawodne i mogą w trakcie pracy spuchnąć w body.
Używam zamiennika Hahnel. Żywotna, wydajna. Myślę, że Hahnel lub Hama.
Ja w zeszłym tyg kupiłem tu na canon board dwa zamienniki Hamy i noname i ponoć wytrzymują po 500-600zdjęc. Do tego mam org i ActiveJet i oba wytrzymują spokojnie po kilkaset zdjęć. Co do zamienników to spraw sobie Phottixa z serii titan mam akurat pod 400d ale chyba już 4 rok spokojnie działa:) Kiedyś czytałem to ludzie polecali te z logiem fotoenergia.pl:) albo właśnie jak ktoś wyżej napisał Hame;)
I źle szukasz:P
Tu masz oryginał po 70zł:P a nie 470;)
Cytat:
Zamieszczone przez
KuzynPit
Ja w zeszłym tyg kupiłem tu na canon board dwa zamienniki Hamy i noname i ponoć wytrzymują po 500-600zdjęc. Do tego mam org i ActiveJet i oba wytrzymują spokojnie po kilkaset zdjęć. Co do zamienników to spraw sobie Phottixa z serii titan mam akurat pod 400d ale chyba już 4 rok spokojnie działa:) Kiedyś czytałem to ludzie polecali te z logiem fotoenergia.pl:) albo właśnie jak ktoś wyżej napisał Hame;)
I źle szukasz:P
Tu masz oryginał po 70zł:P a nie 470;)
Wiem, że zakupiłeś bo mnie wyprzedziłeś w zakupie.. :P
Tyle, że te oryginały tak jak pisałem niewiele mają wspólnego z oryginałem, nazwał bym je raczej "orginałami" ;)
Tak jak myślałem, chyba kupie Phottixa bo wiele osób poza forum też poleca :)
Mam dwie baterie Eneride (taniocha), działają bez problemu na kilkaset zdjęć z 50D.
Cena 50-70 PLN w zależności od źródła.
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Ceny oryginalnej z allegro (470zł) to lekka kpina a oryginały po 59zł raczej z oryginałem mają wspólną nazwę, więc postanowiłem zakupić zamienniki.
Z tym 470 to przesada
Oryginał jest za 309zł u partnerów Canona: AKUMULATOR bp-511 canon Fotoforma
Ale ponieważ BP511 chyba nie ma procka to i tak lepiej zamienniki.
Cene wziąłem ze sklepu Canona na allegro :)
Ostatecznie kupiłem phottixa mimo, że dostałem kilka ofert na niby dobre jeszcze oryginały- ale nowe to nowe mimo, że zamiennik :)
witam,
czy ktos z was mial do czynienia z zamiennikiem bp 511 duracell?
jakies opinie?
phottix titan padl po roku (uzywany zamiennie z oryginalna i drugim photixxem, ten drugi jeszcze chodzi, nie robie slubow ani zyliona zdjec dziennie - przez rok aparat zrobil ok. 9 tysiecy przebiegu).
Jakie dziś polecacie zamienniki akumulatorów Bp-511a z przeznaczeniem do Canona 5d Classic ?
Cena oryginału odstrasza no chyba że warto