Odp: Wyświetlacz w 5D Mk3
A monitor jest skalibrowany?
U mnie na 50D, 5DII i 5DIII wszystko wygląda tak samo. Kolory bardzo porównywalne. W sumie to nie wiem jak porównujesz jakość wyświetlacza 30D do 5DIII, dzieli je przepaść.
a po co porównywać kolory na wyświetlaczu? ocenić ostrość, kadr i z bańki :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
U mnie na 50D, 5DII i 5DIII wszystko wygląda tak samo. Kolory bardzo porównywalne. W sumie to nie wiem jak porównujesz jakość wyświetlacza 30D do 5DIII, dzieli je przepaść.
Tak, ale chodzi mi tylko o ten mocny nienaturalny, fioletowy zafarb w 5D. W 30D tego nie było.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
No niby trochę racja, ale jednak za takie pieniądze oczekuję właściwego działania również i wyświetlacza.
Cytat:
Zamieszczone przez
obcy21
A chociażby po to, żeby dobrze dobrać tepmeraturę barwową w programie K. Ja to wykorzystuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
EKIA
Tak, ale chodzi mi tylko o ten mocny nienaturalny, fioletowy zafarb w 5D. W 30D tego nie było.
Nie zauważyłem jakiegoś nienaturalnego zafarbu. Najlepiej porównaj z inną 5-ką. Kolory w 30D były takie raczej wyblakłe, w 5DIII są o wiele bardziej nasycone, może stąd masz takie odczucie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Matsil
A chociażby po to, żeby dobrze dobrać tepmeraturę barwową w programie K. Ja to wykorzystuję.
Nie zauważyłem jakiegoś nienaturalnego zafarbu. Najlepiej porównaj z inną 5-ką. Kolory w 30D były takie raczej wyblakłe, w 5DIII są o wiele bardziej nasycone, może stąd masz takie odczucie.
Być może, szczerze mówiąc mam nadzieję, że tak właśnie jest ...
Jedynie porównać z innym 5D dla mnie to będzie słuszny krok, być może tylko Ci się wydaje że jest tak a powinno być inaczej