Jak najtaniej kupić 5D Mark III (na firmę)?
Witam.
Jak w temacie.
Interesuje mnie jak najtańszy zakup najnowszej piątki. Może znacie jakieś ciekawe promocje, cashbacki, zakup za granicą, raty 0%...
Wiem, że swego czasu RTV Euro Agd miało fajną promocję z jakimś procentem zwrotu kasy od określonej ceny, ale już tego nie widzę.
Również Alior Sync miał kiedyś ładny cashback, przy płatności kartą w internecie.
Dodam, że nie jestem vatowcem, więc w moim przypadku leasing nie wchodzi w grę.
Gdyby dało się kupić to body w cenie ~9k zł byłoby miło.
Odp: Jak najtaniej kupić 5D Mark III (na firmę)?
Cytat:
Zamieszczone przez
lexer
Dodam, że nie jestem vatowcem, więc w moim przypadku leasing nie wchodzi w grę.
Nie musisz być vatowcem żeby móc wziąć coś w leasing.
BTW: gdyby się dało za 8 to byłoby jeszcze milej ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie musisz być vatowcem żeby móc wziąć coś w leasing.
Wiem, ale czemu w takim wypadku służy leasing?
Leasing jest inną formą zakupu na raty. Podstawowa cecha to, że przez cały czas spłaty właścicielem przedmiotu jest bank (przez to łatwiej uzyskać leasng niż kredyt). Ostatnią ratą kredytobiorca wykupuje przedmiot. Zaletą leasingu jest możliwość zaliczenia pełnej raty do kosztów.
Cytat:
Zamieszczone przez
szandor
Leasing jest (...) Zaletą leasingu jest możliwość zaliczenia pełnej raty do kosztów.
Jak również odliczenie VAT. Koledze lexer chodzi o to, że nie jest on vatowcem, więc VAT-u nie może odliczyć, przez co nie korzysta do końca z "dobrodziejstwa" leasingu :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Boober
Jak również odliczenie VAT. Koledze lexer chodzi o to, że nie jest on vatowcem, więc VAT-u nie może odliczyć, przez co nie korzysta do końca z "dobrodziejstwa" leasingu :)
Jak kupujesz coś na kredyt czy normalnie to tak samo możesz odliczyć vat. Co leasing tu zmienia?
Podbijam temat. Gdzie teraz można kupić najtaniej nową puszkę 5d mkIII?
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
Tez kombinowalem jak tu miec jak najwiecej za jak najmniej ale ostatecznie poszedlem do fotoplusa i kupilem za 10500 brutto plus kilka szkiel. Jeśli weźmiemy pod uwagę ze 23% vatu i tak sobie odliczysz to żadne USA ani inne machlojki sie nie opłacają moim zdaniem.