Jaki obiektyw do 450d ? uzywany, pomocy
Witam, jest to mój początek przygody z fotografowaniem. Mój aparat to canon 450d z podstawowym obiektywem, który jak wiadomo jest dosyć cienki.
Chciałbym kupić jakiś lepszy obiektyw uzywany do 600/700zł.
Głównie robię zdjęcia plenerów oraz zdjęcia zwierząt w lesie więc czasami dobry zoomik by się przydał (lecz wiem że w tej cenie będzie to ciężkie) + do tego zdjęcia rodzinne i zwykłe amatorskie :)
Prosił bym o poradę.
Dziękuję za wszeką pomoc.
Odp: Jaki obiektyw do 450d ? uzywany, pomocy
Najprościej dokupić C55-250 jako "dedykowane" uzupełnienie kita. Przynajmniej na tele uzyskasz poprawną jakość.
Czy ten Twój kit jest IS. Bo jeśli tak to może jeszcze być.
Wszelkie inne kombinacje z używanymi obiektywami to już inna klasa znajomości rzeczy. Jako zamiennik kita może być używany Tamron 17-50/2.8. Ale trzeba go kupić "dobrze".
Chcę coś aby miało również dobrą stabilizację.
Zdjęcia jakie wykonuje to głównie plenery, zdjęcia uliczne oraz rodzinne.
A może jakiś z Canona obiektywow?
Tamrona ze stabilizacja w tej cenie to raczej nie znajdziesz.
Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM a ten canonik ? by sie nadawal? Czytałem troche o nim i miał dobre opinie, ale czy by się nadawał do 450d?
Jeszcze jeden znajomy polecał mi: Canon EF-S 17-85mm 1:4-5.6 IS USM????????????
Tamron 17-50 sprawdzi się w podanych przez Ciebie zastosowaniach, natomiast Twój budżet nie pokryje wersji z VR. Co więcej, dobrze jest móc - jak ktoś wcześniej wspomniał - zapoznać się z danym ezgemplarzem, gdyż ten model narażony jest na rozrzut jakościowy.
Byłby ok ale jak wspomniał kolega - dobrze go trzeba kupić tj trafić na egzemplarz ostry bo mają one tendencję do "mydlenia" na otwartych przysłonach. Ja miałem już 2 egzemplarze i ani jeden nie był dla mnie 100% taki, jak powinien być. Najlepiej kupować z możliwością podpięcia pod swoje body i przetestowania.
A może: Canon EF-S 17-85mm 1:4-5.6 IS USM
lub: Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM
słyszałem dobre opinie na ich temat
Cytat:
Zamieszczone przez
tricu20
Mój aparat to canon 450d z podstawowym obiektywem, który jak wiadomo jest dosyć cienki.
Kup obiektyw lustrzany - jest o wiele grubszy.
A na poważnie kolego - przejrzyj z łaski swej dział, gdzie znajdziesz multum podobnych tematów wałkowanych co chwila. Wszystkie takie watki zaczynają się i kończą podobnie.
tak tylko ja mam dwie propozycje i pytam się specjalistów czy by się sprawdziła bo mam do kupienia od znajomego w dobrej ceni:
Canon EF-S 17-85mm 1:4-5.6 IS USM
lub: Canon EF 28-105 mm f/3.5-4.5 II USM