Odp: Canon 5D Mark I - lustro
Zapytaj CSI bo z tego co wiem usuwają tą usterkę za darmo (tylko koszta przesyłu). Jak mój był na sprawdzeniu migawki to lustro mi podkleili nie pytając o nic :)
za darmo to chyba tylko jeżeli padła poniżej 100 000 klapnięć.
oj nie.... moje odpadło przy 150 tys klatek, naprawa darmowa - wada fabryczna.
potwierdzam bezpłatną naprawę przy 137tyś.
Kupiłem piątkę z nieznanym przebiegiem i dla "świętego spokoju" przesłałem do potwierdzenia przebiegu. Serwis sprawił się dobrze i podkleił.
Zaznaczę, bo może to mieć znaczenie, sytuacja miała miejsce koło wakacji 2011roku.
hmm, w sumie ja pomyślałem o padniętej migawce, przepraszam za błąd. Jeżeli problem jest z odklejonym lustrem, to pewnie zgodnie z Waszym doświadczeniem poprawiają to za darmo.
dziękuję za odpowiedzi z tym, że chodzi o pękniętą obudowę lustra - ten plastik. Nie dzwoniłem do CSI, bo aparat już mi służy z 5-6 lat i już dawno po gwarancji. W innym serwisie powiedzieli mi, że kiedyś wstawiali w ten plastik metalową płytkę, ale to też nie wytrzymywało i już tego nie robią. Z kolei ciężko o samo lustro z nieuszkodzoną plastikową obudową, bo to podobno częsta przypadłość.
zapytaj w CSI bo na mój gust to za darmo jest tylko naprawa dobrze znanej przypadłości 5d classic "odklejające się lustro" a nie pękniecie ramki lustra to zupełnie dwie różne usterki
dzwoniłem do serwisu, ale bez sprzętu nie powiedzą mi ile to będzie kosztować. nie chcieli też powiedzieć ile kosztowałaby wymiana lustra. nie ma nikt takich informacji?
temat wałkowany 100 razy, wymiana odklejonego lustra za free, teraz wymieniają całe mirror boxy ;)