Jak w temacie. Posiada ktoś to szkiełko? Warto dopłacać 300 zł to tej wersji? Czy nie widać żadnej różnicy między
30 mm f/1,4 EX DC HSM
?
Wersja do druku
Jak w temacie. Posiada ktoś to szkiełko? Warto dopłacać 300 zł to tej wersji? Czy nie widać żadnej różnicy między
30 mm f/1,4 EX DC HSM
?
Test obiektywu Sigma 30 1.4 EX DC HSM
Test obiektywu Sigma A 30 1.4 DC HSM
Z tego wynika, że warto.
Po tym jak Sigma wypuściła 18-35, jedyne pytanie jakie można postawić przy wyborze szkła - to na ile rat rozłożyć różnicę w cenie...
Pozdrawiam
Czy ta wspomniana Sigma 18-35 jest aż trak dobra? Bo rozłożenie na raty różnicy w cenie nie jest złym pomysłem;) Nie chcę tylko wtopić pieniążków ;)
Warto. To unikalne szkło pod względem światła, ceny, jakości obrazka. Piszę o 18-35.
W pełni popieram przedmówcę.
Pozdrawiam
Ja mam starą Sigmę 30 1,4 oraz nowego zooma 18-35 1,8. Jego ostrość i jakość wykonania powala na kolana. W pełni otwarty jest ostrzejszy od 30 przymkniętej do 1,8. Nawet zapach ma fajny :) Jedyne co hamuje mnie przed sprzedaniem 30 1.4 to masa i rozmiary zooma. To naprawdę wielki kloc podczas gdy 650D z 30 1,8 to lekki, poręczny zestaw ze standardową ogniskową. Ja wiem, że 18-35 zastępuje ze trzy stałki, które razem do kupy ważą i kosztują więcej niż ten jeden zoom ale nie ma się ich na raz na aparacie i nie ciążą one w ręce.
Tu się nie ma co zastanawiać Sigma 18-35 jak najbardziej godna uwagi jak i polecenia.
Tylko sigma 30/1,4 Art ma jedną zaletę nie winietuje bardzo z APS-H używałem i będe miał taką do 1D mk3