Kupno 50D - po wymianie migawki ?
Witajcie. Jako że już się namyśliłem na zmianę systemu i kupno 50D i uzbierałem fundusze, zacząłem poszukiwania puszki. Znalazłem na znanym portalu aukcyjnym :D 50D z gripem Phottix i kurierem za 1490zł. Mało tego, rok temu w październiku była wymieniana migawka na Żytniej, co jest potwierdzone skanem pokwitowania. Sprzedający pisze, że używał 50D jako trzeciego body i zrobił max 1000 klapnięć. Zaraz bd do niego dzwonił z prośbą o dokładne sprawdzenie licznika i screen'a. Poprawcie mnie, bo jeżeli się nie mylę kupno body po wymianie migawki (zwłaszcza na Żytniej) to dobry interes w tej cenie, bo aparat dłuuuugo mi jeszcze posłuży, w każdym razie nie muszę się martwić, że mi migawka padnie :D A jak jeszcze dorzucają całkiem niezły zamiennik gripa, to w ogóle super :p Brać ?
Odp: Kupno 50D - po wymianie migawki ?
Mam pytanie, bo bd prawdopodobnie dokupował drugie aku do gripa, znalazłem w sieci coś takiego:
allegro.pl/akumulator-canon-bp-511a-nowy-oryginalny-i3831676130.html
allegro.pl/canon-bp-511a-nowy-oryginal-szybka-wysylka-i3830936875.html
"trochę" tanie jak na oryginalne akumulatory Canona, a minimalnie droższe od zamienników Newell/Phottix... Co o tym sądzicie?
Czyli biorę zamiennik :) Dzięki FOTO-PAN!
A ja tak zapytam. Co Ci nie pasuje w dotychczasowym systemie?
I żeby nie było, jestem użytkownikiem "C". :):):)
Już wcześniej zakładałem temat "Zmiana systemu Sony A350 -> Canon 50D", co mi przeszkadza? Wszystko, oprócz fajnych stałek i świetnego gripa do A700/A77 :D Mam body A350, które ma prawie same wady, kupno nowego padłoby ewentualnie na A700 (na SLT nie dam się nigdy namówić). Straszne szumy, średni układ AF, brak mikrokalibracji, brak wstępnego podnoszenia lustra, z kupnem szkieł to misz-masz, bo trochę się boję brać w ciemno słoiki niezależnych producentów, ew kupowałbym u Cichego. A podczas szukania nowego body jedyną sensowną opcją z SLR wydawała mi się A700, a że 50D jest minimalnie droższe postanowiłem zmienić system. Oto krótka historia :)
Dobra, 50D kupione :) Teraz szkła: C 17-85 IS USM i C 70-300 IS USM :)
Cytat:
Zamieszczone przez
steeler369
Teraz szkła: C 17-85 IS USM i C 70-300 IS USM :)
Tego pierwszego nie polecam. Jedno z najgorszych szkieł canona.
Cytat:
Zamieszczone przez
steeler369
Dobra, 50D kupione :) Teraz szkła: C 17-85 IS USM i C 70-300 IS USM :)
To drugie lepsze, ale też bez szału.
Może lepiej pójść w Tamrony 17-50 2.8 i 70-300VC USD?
Z drugiej strony mam znajoma którą z powodzeniem używa tego kiepskiego 17-85 właśnie z 50D, a teraz ten obiektyw jest tani, jak kosztował 2000zł to była porażka.