Canon 7D za 2000zł - warto?
Witam. Nie wiem czy mogę nazwać to okazją, ale jest do kupienia puszka za 2000zł. Przebieg jest nieznany ponieważ uszkodzone jest wejście usb. Z tego co wyczytałem na forum naprawić to ciężko, więc prawdopodobnie zostaje wymiana płyty głównej koszt ok.750zł? Tylko pytanie czy potrzebny jest mi ten port? Idzie jakoś sprawdzić przebieg bez usb? Jak wygląda sprawa upgrade softu? Lub co mogę wykonać za pomocą tego portu?
Odp: Canon 7D za 2000zł - warto?
Wlasciwie to port usb jest totalnie nie potrzebny. Jesli aparat dziala a jego stan jest dobry to co za roznica jaki ma przebieg?
a to juz nie chcesz nikona ,który jest lepszy od 5dmk2?
Trochę to dziwne, żadnych papierów, oryginalnej ładowarki i nawet paska...
Nikon przemawia do mnie ze wzgledu na lepszy af i nizsze szumy lecz niestety nie lezy mi tak idelanie w dloni jak canon, a to przeciez ma duze znaczenie.
Dokladnie to ten link z aukcji. Nie chcialbym kupic bkdg ktore ma 150-200tys klapniec i okaze sie ze wykonam pare zdjec i padbnie migawka:-\ Patrzylem w necie na porownanie 7d w stosunku do 50d,d7000 i d300s i wg opin na forach 7d szumi najbardziej i ma slaby zakres tonalny nie ma takiego suoer obrazka jak w nowej matrycy z d7000, a dziwne, bo patrzac na porownania zdjec w tych samych warunkach o takich samych paranetrach zdecydowanie 7d ma najnizsze szumy, kolory sa lepsze niz w d7000, wiec wydaje mi sie, ze duzo wypowiada sie osob, ktore nie mialy tej puszki, albo nie porownywalyz innymi modelami. Przejrzalem chyba wszystkie testy, zdjecia nawet na japonskich stronach i zdecydowanie 7d wypada najlepiej, do tego ma szybki af, idealnir lezy w dloni, czego chciec wiecej:-D
Cytat:
Zamieszczone przez
e4r5t
Przejrzalem chyba wszystkie testy, zdjecia nawet na japonskich stronach i zdecydowanie 7d wypada najlepiej
Jeszcze powiedz, że ma lepszy obrazek niż 5D2/5D3 :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Jeszcze powiedz, że ma lepszy obrazek niż 5D2/5D3 :mrgreen:
zdecydowanie ;)
rozumiem ze jak przeczytałeś cały internet, to znalazłeś tam informacje jak sprawdzić ile filmów nim zrobiono
bo przebieg migawki w lustrzankach filmujących to jedno a rzeczywisty czas jaki aparat ten pracował to drugie
kup jednak nikona
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
rozumiem ze jak przeczytałeś cały internet, to znalazłeś tam informacje jak sprawdzić ile filmów nim zrobiono
To nie do mnie, ale powiem, że jest sposób na przybliżoną wartość filmów. Aparaty mają w sobie licznik zadań, jest to coś takiego, co dodaje +1 przy każdym zdjęciu, przy każdym filmie, czyszczeniu matrycy, włączeniu live view.
Można założyć, że licznik ten dodaje +1 przy każdym cyklu migawki oraz rozpoczęciu filmowania.
Jeśli liczba zadań jest dużo większa (np 2 razy) można przypuszczać, że aparat służył do innych nagrywania filmów.
Znowu schodzicie z tematu, pytam sie czy warto kupic za 2k, a wy o czyms innym, pytalem czy usb jest potrzebne do aktualizacji softu? A wy mi tu wyskakujecie z 5d mk ii ktory kosztuje 4.5k i porownujecie z apsc. Jesli aparat nakrecil duzo filmow to dobrze moze miec przebieg 50tys migawka padnie mi wtedy szybciej i Canon wymieni mi na nowa;-)