7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?
Wczoraj ponownie mialem mozliwosc trzymania 7d, ta pycha dla mnie po prostu wykonana jest rewelacyjnie, jest twarda jak skala, a w dloni siedzi jak przyjklejina, idealnie wyprofilowana. Ciekawi mnie wykonanie 50d i 5d w stosunku to pancernego 7d. Czy rowniez wyprofilowanie jesf takie samo jak i jakosc wykonania? Czy 2 starsze modeke nie sa bardziej"plastikowe" w porownaniu do mlodszego brata? Oczywiscie nie chodzu mi o taki plastik jakiego uzyto w 60d;-)
Odp: 7d jakosc wykonania na tle 50d i 5d?
sorry ale mogłeś to pytanie zadać w min. 5 innych wątkach a nie zakładać kolejny tak bezsensowny i osobny wątek...
Moglem, ale pomyslalem, ze dlugim watku przyszlosciowo nie kazdy to zauwazy, a tak moze komus sie przyda ta informacja;-) a skoro juz raczyles odp to chociaz na temat, a nie robic OT, a jak Ci temat sie nie podobal to zglosic do usuniecia, skoro uwazasz go za bezsensowny
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
sorry ale mogłeś to pytanie zadać w min. 5 innych wątkach a nie zakładać kolejny tak bezsensowny i osobny wątek...
łał...
ot i konkretna odpowiedź
Nie wiem jak leży w ręce 7 ale na 5 nie mogę narzekać, a i pancerności nic nie brakuje. W porównaniu do 400D... właściwie nie ma co porównywać.
7D dla mnie przypomina po tym względem stare 10D. W stosunku do 50D nawet nie ma co porównywać, 5D jest już blisko ale też nie to. Raczej mu blisko do jedynek pod względem pancerniści.
Tyle że tym ostatnim się zdjęć nie robi tylko matrycą a tu za żadne skarby bym piątki na 7D nie zamienił ;).
nie wiem jak wygląda 10D, ale jak mówisz, że podobne do 7D to chyba dobrze??:D W stosunku do 50d nie ma co porównywać czyli 50d jest dużo gorzej wykonany, ale lepiej od 5d tak?
z innej beczki teraz naprawdę jest taka zauważalna różnica w obrazku między 7d a 5d? wiem, że to apsc i FF, ale 4 lata różnicy:D 5d nie ma matrycy już trochę leciwej jak i AF ?
Dla mnie to jest istotna różnica ale wiadomo, że każdy musi się kierować własnymi preferencjami.
Cytat:
Zamieszczone przez
e4r5t
, a tak moze komus sie przyda ta informacja;-)
a do czego taka informacja może się przydać??? i komu???
nie prościej przejsc sie do sklepu i samemu przekonac?
sa 3 wersje 5d
a od czego są fora? może w ogóle nie pytajmy o nic, tylko nie wiem chodźmy sobie po sklepach traćmy czas i pytajmy się sprzedawców, którzy z reguły nie mają zielonego pojęcia o sprzęcie. Rozumiem jakbym zapytał na forum samochodowym, ale pytam tu, gdzie ludzie mieli dużo puszek i mogą coś na ten temat powiedzieć. Pytając tutaj nic nie tracę, a wybierając się do sklepu muszę poświęcić z ponad 1.5godz gdzie jakoś nie pali mi się bardzo, pytam z czystej ciekawości. Aha i pokaż mi w jakim sklepie pomacam sobie 5D, 5d II już ciezko, a ty mowisz o puszcze z 2005oku
fora to nie śmietnik na który bezmyślnie wrzuca się co ślina na język przyniesie
najlepiej mi się trzyma 5d,potem 7d , 50 leży w reku jako tako
nie mając tych puszek w reku taka odpowiedz daje ci cokolwiek???
rozumiem ze pomaszerujesz teraz do sklepu kupic 5d ;)