Kabel HDMI za 2000 papierów :).
No więc jakbyście chcieli sobie poprawić jakość obrazu z bluray albo jakość wyświetlanych na Waszych plazmach fotek z aparatu to na pewno warto zainwestować w taki kabelek /*. ;)
Popełnił coś takiego AudioQuest:
AudioQuest Coffee 39.4' HDMI Cable 65-082-09 - Best Buy
Ciekawe ilu nabywców znajdują takie wynalazki. Wszak 2200 zielonych to nawet na zachodzie spora sumka.
/* - Nawiasem mówiąc jak to pisałem to mój iPad mi podpowiedział słowo kibelek zamiast "kabelek" - rzadko mu się to zdarza ale tutaj akurat trafił w sedno :lol:. Istotnie niezły kibelek jak się wyda tyle kasy w tak idiotyczny sposób 8-).
Odp: Kabel HDMI za 2000 papierów :).
A tam zaraz idiotyczny...
Każdy sposób jest dobry, jeśli tylko przynosi samozadowolenie.;)
Tutaj z taxem wyjdzie prawie dwa i pół koła, ale dostajemy kawał kabla i jeszcze kawę gratis.
Zresztą pokaż zawartość swojej torby komuś nieskrzywionemu fotograficznie i powiedz mu, ile to wszystko kosztuje. Obawiam się, że komentarz może być zupełnie podobny.;)
a co to za suma dla kolesia zarabiającego >10 k usd???
równie abstrakcyjne jest dla nas kupno maybacha a dla rydzyka juz nie ;D
ja się szarpnąłem na kabelki głośnikowe z wyższej polki i słychać różnice
Ligo slusznie zauwazyl ze w naszym hobby jest tak samo-jakość kosztuje :mrgreen:
Widzę, że dowcipni podjęli wyzwanie zamieszczenia najśmieszniejszej recenzji tego wyrobu na stronie bestbaja.
Wprawdzie nowy tzw. sucker rodzi się ponoć co minutę, ale nie sadzę, żeby to był hit sprzedaży. Osoba, która stać na taki kabel sama do sklepu na zakupy kabli nie chodzi, a firma instalujaca sprzęt musiałaby się wykazać niezła hucpa żeby na coś takiego wydać cudze pieniadze.
Najmarniejszy dentysta zarobi ponad $10k miesięcznie, ale to o wiele za mało na takie ekstrawagancje, a żeby zostać dentysta trzeba jednak skończyć jakiś college. Może jakiś aktor albo rap artist kiedyś taki kabel zakupił.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ligo
Zresztą pokaż zawartość swojej torby komuś nieskrzywionemu fotograficznie i powiedz mu, ile to wszystko kosztuje. Obawiam się, że komentarz może być zupełnie podobny.;)
Moim zdaniem to nie do końca dobre porównanie. Lepsze szkła dają różnicę i to zauważalną. Lepsze puszki to samo. U niektórych ma to nawet przełożenie na wyraz artystyczny zdjęć (np. bardzo płytka GO, piękne kolory, rozmycie itd.), tutaj mamy do czynienia z klasycznym voodo. Czyli znajdź choć jedną różnicę w efekcie zastosowania omawianego kabla i takiego za 10$ :).
to trzeba by zrobic eksperyment i miec takie kable a nastepnie metoda organoleptyczna dokonac porownania
ale , sa ludzie ktorzy widza/slysza/czuja wiecej niz zwykly smiertelnik
jeden kupi bo widzi różnice a drugi bo go stać
no tak, AudioQuest..
.. lider kabelkowych absurdow nie spoczął na laurach ;]
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Czyli znajdź choć jedną różnicę w efekcie zastosowania omawianego kabla i takiego za 10$
Znalazłem! W efekcie zastosowania jest różnica estetyczna. Prawdopodobnie...
No, ale ja jestem totalnym ignorantem. ;)
Chociaż z drugiej strony, i nie to, żebym bronił kabelka, ale kto wie, czy nie miałbym problemu odróżnić zdjęcia z np. z C 40/2.8 za $150 od dajmy na to APO Summicrona 50/2 za $8000.
A myślę, że nie_fotohobbysta miałby taki problem na pewno.
Sumując: każda potwora znajdzie swego amatora.;)
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
to trzeba by zrobic eksperyment i miec takie kable a nastepnie metoda organoleptyczna dokonac porownania
ale , sa ludzie ktorzy widza/slysza/czuja wiecej niz zwykly smiertelnik
jeden kupi bo widzi różnice a drugi bo go stać
Jakiej różnicy spodziewasz się w kablu do transmisji cyfrowej? Zera będą bardziej okrągłe, a jedynki bardziej smukłe?
prosta odpowiedz
weź sobie do słuchawek najtańszy kabelek a potem zmień na markowy ,drogi
jeśli nie słyszysz różnicy, to powinieneś iść do laryngologa
w fotografii doskonałym przykładem jest najzwyklejszy kabelek do usb
jeśli kupisz najtańszy to czeka cie wkrótce kupno następnego
kupując drogi markowy masz spokój na bardzo długi czas
te najdroższe kable wykonane są z metali szlachetnych,wszystko to w celu wyeliminowania jakichkolwiek zakłóceń