Odp: Pomóżcie świerzakowi :)
tamron ciemny jak d...a na końcu (200mm) i bez stabilizacji
do robienia zdjęć bez lampy w ciemnych pomieszczeniach obiektyw ze światłem f2,8 lub mniej oczywiście stałe w całym zakresie
ale ma być budżetowo wiec może canon 18-135 is
Jak dla Pani prezent to niewielki aparat EOS 100D. Ma wszystko co mieć powinien, niewielki i fajnie się go trzyma. Do tego wcale niezły obiektyw kitowy 18-135 STM. Inna wersja, samo body i do tego "jasny" obiektyw.
Tylko jaki budżet jest na to przeznaczony ?
Kolejna sprawa, może lepiej pojechać do MM czy innego Foto i "pomacać", zobaczyć.
--- Kolejny post ---
Obiektyw taki Canon 40 mm f/2.8 EF STM + 120 zł Canon Cashback
lub komplet Lustrzanka Canon EOS 100D + ob. 18-55 IS STM + ob. 40 STM + 200 zł Canon Cashback - zwrot pieniędzy!
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/lustrzanka-canon-eos-100d-i-ob-18-55-is-stm-i-ob-40mm-stm.html
trochę wąsko 50mm na crop-ie
Canon 60D to dobry wybór, skoro jedno szkło i nie zoom, to do tego kup stałkę c 35 2.0 IS. Zestaw stosunkowi lekki, niewielki, iso bardzo dobre, szkło jasne ze stabilizacją. Pani będzie zadowolona. Jak budżet nie gra roli to c 35 1.4 lub sigma 35.
Pozdrawiam
Hej. 60d jest ok. Do tego jakieś szkiełko np tamron 17-50 w miarę jasne i fajne. Z czasem można potem coś dokupić np stałeczkę jakąś bądź tele. Wszystko w zależności od preferencji. Nie wiem na jakim etapie fotografowania jest małżonka i może się okazać że jeśli zainwestujesz tylko w stałeczkę to zacznie jej brakować ogniskowych i się zniechęci ( bo tu czy tam ja zawsze zooma w nogach mam)
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
poszukiwacz2006
Canon 60D to dobry wybór, skoro jedno szkło i nie zoom, to do tego kup stałkę c 35 2.0 IS. Zestaw stosunkowi lekki, niewielki, iso bardzo dobre, szkło jasne ze stabilizacją. Pani będzie zadowolona. Jak budżet nie gra roli to c 35 1.4 lub sigma 35.
Pozdrawiam
Wnoszę z początkowego wątku że skoro szkło do 1500 aparat w granicach 2500 to budżet może być pewno max 4500.
można się przyzwyczaić moim zdaniem
Cytat:
Zamieszczone przez
bajker83
można się przyzwyczaić moim zdaniem
nie bardzo jak chcesz zrobić zdjęcie rodzinne w małej kawalerce :)