Jaki tani monitor poglądowy i glidecam?
Przymierzam się do zakupu monitora poglądowego i jakiejś stabilizacji do Canona 6d. Szukam czegoś tańszego niż nowe egzemplarze, więc może być używka. Jakie polecacie modele i miejsca gdzie można ewentualnie kupić taki sprzęt? Czy montaż monitora poglądowego do Canona 6D będzie trudny :) ? Potrzebne jest coś jeszcze, aby to zamontować? Szukam jak najlepszego opcji w kontekście jakość / cena....
Odp: Jaki tani monitor poglądowy i glidecam?
Nie wiem jaki budżet, ale jeśli coś bardziej profesjonalnego to polecam Atomos Ninja, świetny monitor wraz z recorderem. Dużo ciekawych opcji na monitorze przydatnych podczas nagrywania.
Cytat:
Zamieszczone przez
zbi_gniew
Nie wiem jaki budżet, ale jeśli coś bardziej profesjonalnego to polecam Atomos Ninja, świetny monitor wraz z recorderem. Dużo ciekawych opcji na monitorze przydatnych podczas nagrywania.
Dziękuję za poradę! Już sprawdzam :)
--- Kolejny post ---
Chociaż przyznam, że nie potrzebuję właściwie tych wszystkich opcji. Zależy mi tylko na podglądzie obrazu i ostrości. Może być jakaś tania opcja.
Rozeznaj się w 5 calowych liliputach i newayach. Co do stabilizatora to polecam ONE GRAVITY ;) poczytaj o tym :)
No to jakiś liliput.
Edit - kolega był szybszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
kamila24
A moze tak zapytac sie sprzedajacych?, nie bylo by prosciej?
Witam,
Widziałem Aputure VS1 w działaniu, bardzo dobra jasność i jakość obrazu (bije na głowę neway'e) i zero funkcji typu peaking, zebra itd.
Jeśli ktoś tego nie potrzebuje albo ma wgrany firmware w lustrzance to niezła opcja.
Pozdrawiam ;)