Wydłużenie gwarancji na obiektywy z serii Sigma Global Vision!
Info ze strony Sigma Foto
Firma K-Consult będąca wyłącznym dystrybutorem obiektywów marki Sigma w Polsce i świadoma ich najwyższej jakości informuje, że od 1 grudnia br. wprowadzona zostanie możliwość bezpłatnego przedłużenia gwarancji o rok! Wystarczy obiektyw z serii SIGMA GLOBAL VISON zakupiony w autoryzowanej sieci dystrybucji w Polsce zarejestrować na specjalnej stronie gwarancja.sigma-foto.pl.
Ten krok gwarantuje bezpłatne przedłużenie gwarancji o rok. Dotyczy to wszystkich nowych i sprzedanych już obiektywów należących do jednej z linii - CONTEMPORARY, ART, SPORT. Celem tego działania jest zwiększenie komfortu nabywców wynikającego z posiadania i użytkowania produktu marki SIGMA.
Dzięki rejestracji, gwarancja na obiektyw wyniesie 3 lata. Dla porównania obiektywy Sigma pochodzące z importu europejskiego (np. Niemiec) w polskim autoryzowanym serwisie Sigmy posiadają tylko 1 rok gwarancji (obiektywy z importu pozaeuropejskiego, nie posiadają gwarancji na terenie Europy – czytaj więcej).
Proces rejestracji jest bardzo prosty i szybki:
Wystarczy wejść na stronę, zarejestrować obiektyw, po czym wydrukować dokument potwierdzający przedłużenie gwarancji. Standardowa gwarancja polskiego dystrybutora obowiązuje 2 lata, z kolei po rejestracji ulega ona przedłużeniu i wynosi 3 lata.
Dodatkowo każdy Klient po dokonaniu rejestracji będzie również mógł dokupić kolejne 2 lata gwarancji, wydłużając tym samym okres gwarancji do 5 lat. Należy zgłosić się do sklepu gdzie został zakupiony obiektyw lub bezpośrednio do dystrybutora. Koszt dodatkowych 2 lat gwarancji wynosi 299zł brutto.
Wszystkie osoby, które zdecydują się na zakup obiektywów SIGMA lub te które są już ich szczęśliwymi posiadaczami zachęcamy do rejestracji na stronie gwarancja.sigma-foto.pl.
Sigma Foto::Centrum Prasowe::Wydłużamy gwarancję na obiektywy z serii Sigma Global Vision!
Odp: Wydłużenie gwarancji na obiektywy z serii Sigma Global Vision!
Cytat:
Zamieszczone przez
robhary
To prawda, ale sprzedawca gwarantuje dodatkowy rok w serwisie międzynarodowym - Berlin lub Praga. A tam jakość świadczonych usług jest o klasę wyższa.
Jeżeli obiektyw z niemieckiej dystrybucji jest prawie o 1 000zł tańszy to można to zaakceptować.
Sigma Pro Centrum - 4 450zł Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM - Obiektywy tele - Obiektywy - sigma-sklep.pl
redcoon.pl - 3 479 http://www.redcoon.pl/B247840-Sigma-...wy?refId=ceneo
Dobry ruch ze strony Sigmy przed świętami, dłuższa gwarancja to zawsze dodatkowy atut przy zakupie obiektywu. Widać Sigma coraz poważniej trktuje klientów.
Cytat:
Zamieszczone przez
dapp
Dobry ruch ze strony Sigmy przed świętami, dłuższa gwarancja to zawsze dodatkowy atut przy zakupie obiektywu. Widać Sigma coraz poważniej trktuje klientów.
Kupując w sigma Pro centrum zawsze masz 3 lata gwarancji.
Tamron daje natomiast 5 lat (po zarejestrowaniu przez WWW w ciągu 3 miesięcy od zakupu), ale tylko z konkretnym korpusem.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Tamron daje natomiast 5 lat (po zarejestrowaniu przez WWW w ciągu 3 miesięcy od zakupu), ale tylko z konkretnym korpusem.
Nie 3 a 2 miesięcy od zakupu, i z konkretnym korpusem chodzi tylko o bezpłatną kalibrację bf/ff w dodatkowym okresie 3 lat.
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Kupując w sigma Pro centrum zawsze masz 3 lata gwarancji.
Jak dopłacisz. Zawsze to masz zazwyczaj 2 + 1 rok gwarancji za dopłątą 199 PLN.
Cytat:
Zamieszczone przez
Demonos
Jak dopłacisz. Zawsze to masz zazwyczaj 2 + 1 rok gwarancji za dopłątą 199 PLN.
Pytałem w sklepie Sigma Pro Centrum jak jest w przypadku obiektywu Sigma 70-200 F2.8 APO EX DG OS HSM i usłyszałem 3 lata gwarancji.
Obiektywy profesjonalnej serii EX, kupione w oficjalnej sieci dystrybucji, objęte są standardowo 3-letnią gwarancją z opcją odpłatnego wydłużenia o kolejne 2 lata. Łączny okres opieki gwarancyjnej na obiektywy profesjonalnej serii EX wynieść może łącznie 5 lat.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
darkon
Nie 3 a 2 miesięcy od zakupu, i z konkretnym korpusem chodzi tylko o bezpłatną kalibrację bf/ff w dodatkowym okresie 3 lat.
Rejestrowałem Tamrona po 5 miesiącach i nie miałem żadnych problemów.
A rejestrował już się ktoś? Bo ja wszystkie rubryki wpadałem, ale żadnego maila od nich nie dostałem. Ani z potwierdzeniem, ani z przedłużeniem gwarancji.
Od kogo? Od Tamrona czy od Sigmy?
Od Tamrona powinieneś dostać certyfikat na 5 lat (chyba link do pliku .pdf).
A za dodatkowe lata w Sigmie trzeba zapłacić: Programy gwarancyjne - Obiektywy - sigma-sklep.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
McLaren
A rejestrował już się ktoś? Bo ja wszystkie rubryki wpadałem, ale żadnego maila od nich nie dostałem. Ani z potwierdzeniem, ani z przedłużeniem gwarancji.
Ja swoją 35/1.4 rejestrowałem i dość szybko przyszedł mail z potwierdzeniem wydłużenia gwarancji.