Czy mamy się czego bać?? Podatki!
Może "ktoś" przetłumaczy ten prawniczy bełkot na nasze. Kto i kiedy będzie musiał płacić podatek?? :evil:
Jak opodatkować wynagrodzenie uzyskane z tytułu pozowania do zdjęć? - Biznes w INTERIA.PL
Odp: Czy mamy się czego bać?? Podatki!
opodatkowac poranne wizyty w toalecie, z tytulu siedzenia na desce klozetowej....
nie dosc ze VAT wszedzie, akcyzja w paliwie, cygaretach i alkoholu, podatek od wlasnego domu, wlasnej ziemi, wlasnego psa, czego to jeszcze nie wymysla zeby uskubac ciezko zarobione pieniadze.
Zawsze można wyemigrować :-)
Ale te podatki nie sa przeciez tylko w Polsce : ) To sie ciagnie jak ogon za czlowiekiem.
No to już nie wiem... Baza na księżycu?
Wracając do tematu - może wieczorem się temu przyjrzę, bo teraz mam inne rzeczy na głowie.
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
Ale te podatki nie sa przeciez tylko w Polsce : ) To sie ciagnie jak ogon za czlowiekiem.
są kraje gdzie podatków prawie w ogóle nie ma lub po prostu nie są egzekwowane, oczywiście nie w Europie...
Cytat:
Zamieszczone przez
banan82
opodatkowac poranne wizyty w toalecie, z tytulu siedzenia na desce klozetowej...
A z porannej wizyty w toalecie powstaje jakiś dochód? :-)
Moim zdaniem podatek jest jak najbardziej słuszny.
Problemem nie jest sam fakt opodatkowania, tylko niejasne i nierówne zasady jego naliczania.
Jest dochód - powinien być odprowadzony od tego podatek. Ale równy dla wszystkich, bez żadnych ulg, zwolnień, stawek preferencyjnych i innych czynników pozwalających na interpretację przez US. I - przede wszystkim - prosty do wyliczenia.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
A z porannej wizyty w toalecie powstaje jakiś dochód? :-)
Moim zdaniem podatek jest jak najbardziej słuszny.
Problemem nie jest sam fakt opodatkowania, tylko niejasne i nierówne zasady jego naliczania.
Jest dochód - powinien być odprowadzony od tego podatek. Ale równy dla wszystkich, bez żadnych ulg, zwolnień, stawek preferencyjnych i innych czynników pozwalających na interpretację przez US. I - przede wszystkim - prosty do wyliczenia.
Bez porannej wizyty, nie pojdziesz do pracy, no i nie przyczynisz sie do swojego dochodu. :) Czyli posrednio tak, jest z tego dochod haha
Cytat:
Zamieszczone przez
centur
są kraje gdzie podatków prawie w ogóle nie ma lub po prostu nie są egzekwowane, oczywiście nie w Europie...
A byleś w Grecji?:)
Dawno mówiłem, że trzeba uciekać do Ekwadoru: wieczny maj, dolar amerykański w portfelu, 2.0 silnik w Oplu Corsie. Cała gospodarka stoi na bananach, ropie naftowej i krewetkach. No i blisko na Wyspy Galapagos.
Aha.....Vat 12%
Cytat:
Zamieszczone przez
MariuszM
Dawno mówiłem, że trzeba uciekać do Ekwadoru: (...)Cała gospodarka stoi na bananach, ropie naftowej i krewetkach. No i blisko na Wyspy Galapagos.Aha.....Vat 12%
Przekonałeś mnie. Uwielbiam banany i krewetki.