Obiektyw szerokokatny do 700d
Witam
Od dłuższego czasu zbieram się do kupienia jakiegos dobrego szkoła do mojej 700, wypadlo kilka innych rzeczy i nie dało rady teraz na reszcie cos moge wybac tylko teraz problem co dokladnie. Myślałem sporo nad:
Canon 17-40
sigma 10-20
tokina 11-16
Są 2 problemy kasa i waga :( Zapytacie czemu waga, bo ogranicza mnie moj glidecam hd1000 nie pomyslalem przed zakupem go ze kiedys bede zmienial obiektyw i na pewno bedzie wazyl wiecej.. (glupota poczatkujacego)
Czy mozecie cos zaproponować z tych wyzej wymienionych albo cos innego? Cena max 2200zl jasnosc obiektywu oczywiscie gra role, ale budzet ogranicza a i waga najchetniej do 500g :(
dzieki z gory za pomoc licze na Was :)
Odp: Obiektyw szerokokatny do 700d
3 wątek "szeroki do cropa" w tym tygodniu chyba.. było szeroko do 7d od dłuższego czasu i chyba do 6ood. . PiotrekVlog chłopcze drogi.. wpisz w google czego szukasz , potem w wyszukiwarkę CB , A jak nic nie znaj... sory,, znajdziesz na prewno... :) A co do wagi to chyba jednak obrazek wynagrodzi Ci jakością zdjęć pól kilograma więcej na szyji:) PASJA NIGDY NIE JEST ZA CIĘŻKA :d
Chodzi o to, że nie wyważy tego glidecam'a, jak mu obiektyw będzie ciążył...
Sory ale chyba na forum foto z pośród 3 szkieł nikt nie będzie doradzał według wagi.. Do spożywczaka trzeba by było iść zważyć każde szkło i wziąć te które najlepiej będzie pasowało i po sprawie ..
Cytat:
Zamieszczone przez
maciek12ss
3 wątek "szeroki do cropa" w tym tygodniu chyba..
Spoko, puszek cropowych w canonie cała masa, więc temat jeszcze się nie wyczerpał ;-)
W sklepach internetowych, np cyfrowe.pl jest podana waga obiektywu CANON 17-40 MM F/4.0L EF USM - Cyfrowe.pl
Cytat:
Zamieszczone przez
PiotrekVlog
Witam
Od dłuższego czasu zbieram się do kupienia jakiegos dobrego szkoła do mojej 700, wypadlo kilka innych rzeczy i nie dało rady teraz na reszcie cos moge wybac tylko teraz problem co dokladnie. Myślałem sporo nad:
Canon 17-40
sigma 10-20
tokina 11-16
Są 2 problemy kasa i waga :( Zapytacie czemu waga, bo ogranicza mnie moj glidecam hd1000 nie pomyslalem przed zakupem go ze kiedys bede zmienial obiektyw i na pewno bedzie wazyl wiecej.. (glupota poczatkujacego)
Czy mozecie cos zaproponować z tych wyzej wymienionych albo cos innego? Cena max 2200zl jasnosc obiektywu oczywiscie gra role, ale budzet ogranicza a i waga najchetniej do 500g :(
dzieki z gory za pomoc licze na Was :)
hmm... 17-40 zastosowane do twojego aparatu wcale nie będzie szerokie.
Na Twoim miejscu poszukałbym jakiejś jasnej szerokiej(około 10mm) stałki
Cytat:
Zamieszczone przez
ramzes63
Na Twoim miejscu poszukałbym jakiejś jasnej szerokiej(około 10mm) stałki
Post miesiąca :-)
Merde mógłbyś zamknąć i byłby spokój a nie podkręcasz imprezę %)
Tematów powstało kilka, szukanie nie boli a wagę tych obiektywów łatwo znaleźć.
Generalnie w dziale dla początkujących dopuszczamy wałkowanie po raz setny tego samego tematu.