Najwyżej mi się dostanie...
Nowe zdjęcie dodane na stronie 12 - Ludzie przy pracy - wakacyjnie...;))
TOKIN(ka)
Wersja do druku
Najwyżej mi się dostanie...
Nowe zdjęcie dodane na stronie 12 - Ludzie przy pracy - wakacyjnie...;))
TOKIN(ka)
Uwaga biję ;) Ptaszki nieostre wyszły. Rogacz sympatyczny, ale ja lubię rogate zwierzaki :)
Wrobelek od tylca fajnie wyszedl, ladne tlo :)Cytat:
Zamieszczone przez lemina
a o rogaczach sie nie wypowiadam :)
Zgadza sie, ale jednak ciągle gałązka, na której przysiadł jest ostrzejsza niż sam oobiekt główny (chyba, że to gałązka jest tematem zdjęcia)Cytat:
Zamieszczone przez kane
Sama jestem rogaczem, więc co? Mam siebie nioe lubić? :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez kane
Tak jak już zauważono. 6 i 2 nieostre, dodatkowo w obu przeszkadza nieostry badyl na pierwszym planie.
3 może być, a w 5 mi nie pasuje oglądanie plecków wróbla. Może gdyby było coś po prawej stronie kadru, na co ptaszek by patrzył...
Kozioł na 1. ok. Chyba ta fotka najlepsza z tej grupy.
ech szczerze nierzadko widze jak ludzie oceniaja zdjecia typu nieostre lub cos tam cos tam fakt przydaja sie takei opinie ale czasem lepiej zauwazyc w fotografii to cos.. i mi sie podoba wrobelek od tylca :mrgreen:Cytat:
zodiakalny byk czy cus?Cytat:
A dlaczego mają ludzie tego nie oceniać? Mamy tu 6 fotek statycznych. 4 pokazują siedzące na gałązce ptaszki, a 2. stojącego kozła. Takie zdjęcia moim zdaniem muszą być poprawne technicznie, i mieć zachowaną ostrość, którą bagatelizujesz. Czego więcej tu się doszukiwać głębszego? Jeżeli zauważyłeś tu to "coś" to napisz co, bo może ślepy jestem.Cytat:
Zamieszczone przez kane
A mi się wróbelek od tylca nie podoba :mrgreen:
Z gustami się nie dyskutuje..;)
Faktów nie zmienię. To moje absolutnie pierwsze próby z teleobiektywem - zbyt często jednak zapominam o zachowaniu czasu pozwalającego zachować ostrośc tam gdzie była celowana...bo to że mój egzemplarz jest OK pokazałam już w innym dziale... czyli jak zawsze wina po stronie fotografa:oops:
A może to ptaszki/gałęzie się poruszyły:?: ach ja naiwna:roll:
Pozdrawiam
Zgadzam się z przedmówcą "Kozioł nr 1" to najbardziej udana fotka.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
... Jolu nie zrażaj się i publikuj następne fotki :!: :)
Chyba nie zrezygnujesz z robienia zdjęć z powodu kilku nieostrych fotek? Jeśli tak, to ja powinnam się przyłączyć do Twojego towarzystwa - moje zdjęcia są cudownie nieostre, co pokazałam z okazji motocrossu :DCytat:
Zamieszczone przez TOKIN
Ech.. A może by tak rzucić wszystko? Nie - robienie fotek, to frajda, nawet jak większość nie wychodzi :mrgreen: