Zamieszczone przez
Ambitny
@Radex, @zaitsev, @adawro, @sebfoto, @Kolekcjoner Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi :).
Byłem przekonany, że pisałem cenę. Myślałem o czymś skromniejszym w cenie 200zł. Dopiero zaczynam zabawę ze swoim Canonem i chciałbym zajmować się tym hobbystycznie tylko w wolnej chwili. Stąd nie chcę inwestować większych pieniędzy w coś co może okazać się rzeczą odłożoną na półkę ;). Po Waszych wypowiedziach widzę, że koszt takiego statyw przerasta moje wcześniejsze założenia. Szczerze powiedziawszy w sklepach nie trafiłem nawet na takie droższe niż 250.
Jak pisałem jestem amatorem i nie mam zielonego pojęcia o tym wszystkim i stąd takie założenia. Czy mimo to udałoby się znaleźć coś w okolicach 200zł bez oporu do fotografii i bardzo rzadkiego filmowania (krótkie ujęcia)? Główne przeznaczenie statywu to fotografia, a filmowanie mimo, że będzie rzadkością, to ująłem je w moim wpisie, aby zaznaczyć dlaczego zależy mi na braku oporu i drgań przy obrotach (dlatego też akurat w tym dziale znalazł się temat).
Czy udałoby się znaleźć coś konkretnego w tej cenie?