Odp: Jaki serwis polecacie?
Cytat:
Zamieszczone przez
bartek0590
Przegrzebalam duzo serwisow i znalazlam wiele negatywnych opinii na temat tego serwisu wiec chyba sie nie zdecyduje :/
...
To najbardziej znany serwis canona w Polsce. Nie wiem czy największy, ale jeden z większych. Nie dziwi mnie więc duża ilość negatywnych komentarzy. Nie ma klientów, nie ma komentarzy, a nie wszystkich klientów można usatysfakcjonować w 100%. Takie moje zdanie. Wysłałem tam już jedno szkło i wyślę jeszcze raz jeśli będzie potrzeba.
Na Żytniej naprawiałem kiedyś (w 2007) 400D. Naprawa była gwarancyjna. Szybko i bezproblemowo pomimo poważnej usterki. Tak więc ja mam dobre doświadczenia.
No dobrze w takim razie dziekuje wszystkim za odpowiedz :) Ide pakowac mojego canona
Czyszczenie to nie jest niestety ich mocna strona... Moje 85 1.8 po operacji czyszczenia wróciło z dosłownie białą od kurzu tylną soczewką (a ta była wcześniej czyściusieńka)- nie musze dodawać iż od środka prawda? Skończyło się to poprawą usługi (na szczęście gratis) z której też do końca zadowolony nie byłem bo poprawa była owszem ale w stosunku do pierwszego "czyszczenia"(wymieniono cały zespół tylnej soczewki), obawiam się jednak że zanim zacząłem zabawę w gwarancyjne czyszczenie obiektywu wyglądał on lepiej ;)
No to teraz rozumiem dlaczego w odpowiedzi na emaila z pytaniem o koszty związane z czyszczeniem obiektywu piszą "W przypadku potrzeby podjęcia naprawy prosimy o dostarczenie sprzętu do serwisu w celu oceny stanu technicznego, nie wyceniamy kosztów napraw na odległość. W naszym Serwisie wycena kosztów naprawy jest bezpłatna. Czas realizacji zleceń serwisowych to okres 3-10 dni roboczych od momentu podjęcia decyzji o naprawie. Wszelkie informacje o sposobie dostarczenia sprzętu do Serwisu znajdują się na naszej stronie internetowej: Serwis Foto i Video - Naprawa aparatów fotograficznych i kamer wideo - CSI w zakładce jak dostarczyć.". Jeśli "czyszczenie" ma wiązać się od razu z naprawą to warto od razu zorientować się ile będzie kosztować to "czyszczenie".
Czyszczenie na Żytniej kosztowało 100 + VAT. Ale oni mają w regulaminie, że nie biorą żadnej odpowiedzialności za efekt. A efekt jest taki, że w moim przypadku to matryca była bardziej brudna niż przed czyszczeniem. Więc nie wiem czy warto.
Nie masz jakiegoś serwisu w Bełchatowie? Jak nie to zostaje Łodź...
Jak już kiedyś pisałem , sprawdzony serwis kolejny po Żytnej wg mnie oczywiście. Wszystko jak najbardziej profesjonalnie zrobione i wykonane.
Serwis FOTO 24
warto zawsze zapytać a w razie zawahania słać na Żytną.