znaleziono aparat Canon w Warszawie !
wklejam z FB :
Uwaga! Poszukiwany właściciel! Wczoraj wieczorem na Starym Mieście w Warszawie na chodniku przy ulicy Senatorskiej, w okolicach numeru 9, znalazłam aparat Canon EOS 1000D. Proszę udostępnijcie tę wiadomość, liczę, że facebook będzie pomocny. Na karcie aparatu jest ponad 900 zdjęć z podróży po Polsce, na większości z nich jest dziewczyna z dzieckiem. Może ktoś zna osobę ze zdjęcia, lub poznaje np. wnętrza prawdopodobnie wynajętego w Warszawie mieszkania. Proszę o kontakt justczer@wp.pl lub tutaj na fb. Sądząc po paczce papierosów utrwalonych w kadrze, są to turyści z Francji. Może ktoś udzieli jakichś wskazówek. Chciałabym zwrócić zatroskanym właścicielom ich aparat i utrwalone przy jego pomocy wspomnienia, zresztą bardzo wzruszające.
link pod którym widać zdjęcia z aparatu :
https://www.facebook.com/justyna.cze...16365541777639
Odp: znaleziono aparat Canon w Warszawie !
Super, że są jeszcze tacy ludzie :) Mam nadzieje, że aparat trafi do właściciela.
Zdjęć nie widać, pojawia się strona logowania, więc sam tego nie sprawdzę.
Może w exif jest nazwisko autora? Pomogłoby to w szukaniu.
tu powinno być widać zdjęcie z karty która była w aparacie :
może któryś z kolegów z Waszawy rozpoznaje elewacje budynku ? aparat znaleziono na Senatorskiej 9, istnieje prawdopodobieństwo że zdjęcie wykonano w wynajętym
mieszkanku/apartamencie/pokoju hotelowym, właściciele aparatu mogą być z Francji - jakby ktoś rozpoznał co jest za oknem proszę o info !
Jeśli chodzi o informacje z exif to należałoby poprosić znalazcę o nieprzetworzone zdjęcie albo o samodzielne odczytanie informacji z exif. Zdjęcie zamieszczone powyżej ma wycięty exif.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mateusz.
Super, że są jeszcze tacy ludzie :) ...
Na szczęście są. W środę zostawiłem statyw na zakopiańskiej Antałówce. Już odjeżdżałem gdy zwrócił mi na to uwagę inny fotograf polujący w tym samym czasie na tatry.
exif sprawdzony, brak danych o właścicielu, powiadomiona policja, jak ktoś będzie szukał mają zawiadomić, googlujemy też numer seryjny, może pojawi się gdzieś
w sieci z info o zagubieniu sprzętu
co do uczciwości - dwa razy zgubiłem komórkę - dwa razy znalazcy zadzwonili na numer z kontaktów (na najbardziej oczywisty - "mama")
innym razem zgubiłem czołówkę od radia (mam na niej wydrapany od tyłu numer telefonu) - znalazł szef ochrony pewnego klubu, o znaleźnym nie chciał
nawet słyszeć, ba, nawet o piwie :)
Może spróbuj tego:
Stolen Camera Finder - manual search
Powinno znaleźć w necie fotki zrobione tym aparatem. O ile oczywiście są i mają zachowany exif. Jak się znajdzie zdjęcia z aparatu z właścicielem powinno być łatwiej.
proszę o nie usuwanie tego postu - poszukiwania nie dały jak na razie rezultatu dlatego wklejam numer seryjny, może właściciel wygoogluje zgubę :
Canon 1000d znaleziono Warszawa numer nr seryjny 2850667749
Canon 1000d Warsaw found serial number nr 2850667749
Canon 1000D Varsovie trouve le numéro de série 2850667749 nr
kontakt contact contacter > nowyvaio@wp.pl