[Cappy] Samochodowo i trochę nie.
Siemanko. Mam tu parę fotek według mnie jeden z fajniejszych jakie zrobiłem na ostatnim SCP, i chciałbym się was zapytać jakie macie dla mnie rady. :) Oto one:
1
2
3
4
5
Dzięki i pozdro. :D
--- Kolejny post ---
A tu jeszcze kilka ale już nie z Summer Cars Party:
6
7
8 A tu jeszcze jakieś z SCP. :D
9
10
Odp: [Cappy] Samochodowo i trochę nie.
a skąd ten rowerzysta się tak wziął między tymi samochodami? :P
Bo to Adidas Air Ride jest no i jakoś dość podoba mi się to zdjęcie. :D A jest napisane "Samochodowe I TROCHĘ NIE." :P
To z rowerzystą to akurat najlepsze. Reszta wybacz ale kompletna kicha - krzywe, przepalone i poucinane nienaturalnie kadry.
Zwróć uwagę na odbicia na karoserii - słabo to wygląda. Całość robi wrażenie jakbyś się gdzieś spieszył i nie panował nad sytuacją.
Złamałeś wszystkie zasady, ale nie poddawaj się :)
Mam pytanko... Jakim telefonem robiłeś?
Cytat:
Zamieszczone przez
marcinstanczak
Jakie to było złośliwe. :twisted:
Wciąż te same kadry, masz 18-135 to odejdź kawałek dalej, podejdź do auta pod innym kątem i próbuj. Z tego co pokazałeś jedynie rowerzysta zwrócił na chwilę moją uwagę.
Cytat:
Zamieszczone przez
marcinstanczak
Nie prosiłem o chamstwo teksty ale o rady... Nie każdy jest profesjonalnym fotografem... Też kiedyś zaczynałeś, prawda?
Cytat:
Zamieszczone przez
Cappy
Nie prosiłem o chamstwo teksty ale o rady... Nie każdy jest profesjonalnym fotografem... Też kiedyś zaczynałeś, prawda?
Raczej to nie było chamskie a poważne pytanie... Zdjęcia wyglądają jak z telefonu... Sądzę, że 18-135 ma jakąś tam głębię ostrości a na tych zdjęciach totalnie jej nie ma, poprzez flary, które wpadają w obiektyw również wygląda to jak zdjęcia z telefonu...
Cytat:
Zamieszczone przez
Cappy
chciałbym się was zapytać jakie macie dla mnie rady
Na f/22 ciężko uzyskać sensowną jakość.
Poczytaj trochę o czasach naświetlania, przysłonach, zależnościach i takich tam...