Kieszonkowy Aparat do 500 zł
Witam,
Budżet niewielki, ale wymagania też nie są wysokie.
Byle by robił przyzwoite zdjęcia i mieścił się w kieszeni :)
Wpadł mi w oko Cano SX 160 IS, ale jest dość duży.
Zastanawiam się również nad Olympusem VR340
Co polecicie do 500 zł?
Pozdrawiam.
PS. Tylko proszę nie pisać, żebym dołożył, 500 zł max :)
Odp: Kieszonkowy Aparat do 500 zł
Jako byly sprzedawca powiem tak kup co zechcesz kazdy aparat w tej cenie cechuje sie praktycznie tymi samymi parametrami, roznice ktore mozna znalezc to ilosc MPx jakies 1-2wiecej zoomu , rodzaj uzywanej karty chociaz teraz chyba wszelkie kompakty to SD, i to ny bylo na tyle, czego bys nie wzial ze stajni znanych producentow tak wyjdziesz na tym tak samo , pozdrawiam chyba nie ma sensu ciagnac dalej temat?
Podepnę się. Wstępnie szukam czegoś takiego dla rodziców. Z tym, że nie musi być mega mały. Szeroki na krótkim końcu, do 500, niekoniecznie full manual, długi koniec praktycznie nie istotny, sensowna obudowa, dość nowoczesny. Zupełnie nie znam rynku kompaktów. Co radzicie? Używany olympus bezlusterkowy? Albo samsung?
Cytat:
Zamieszczone przez
GalaktycznyMuczaczo
Jako byly sprzedawca powiem tak kup co zechcesz kazdy aparat w tej cenie cechuje sie praktycznie tymi samymi parametrami, roznice ktore mozna znalezc to ilosc MPx jakies 1-2wiecej zoomu , rodzaj uzywanej karty chociaz teraz chyba wszelkie kompakty to SD, i to ny bylo na tyle, czego bys nie wzial ze stajni znanych producentow tak wyjdziesz na tym tak samo , pozdrawiam chyba nie ma sensu ciagnac dalej temat?
Ok dziękuję, ale skoro jest tak jak mówisz, to może polecisz jakiś konkretny model z porządną obudową, żeby nie był full plastik? Canon IXUS 132 wygląda solidnie, co sądzisz?
Cytat:
Zamieszczone przez
Azenis
Ok dziękuję, ale skoro jest tak jak mówisz, to może polecisz jakiś konkretny model z porządną obudową, żeby nie był full plastik? Canon IXUS 132 wygląda solidnie, co sądzisz?
bierz dobry wybór
Polecam Canon IXUS 100 IS, oczywicie używany, ale pełnowartościowe egzemplarze można kupić do 400 zł (nowy kiedyś kosztował 300 GBP). Ogniskowa 33-100mm (przeliczeniowo), 12Mp, filmy HD, stabilizacja. Z przyjemnością posługiwałem się nim kilka lat, aż zdradziłem go dla Canona S100, no, ale to już zupełnie inna liga. Pozdrowienia!
Jeszcze raz zabiorę głos. Przeanalizowałem Canona Ixusa 132, parametry ma lepsze niż faworyzowany przeze mnie Ixus 100., poza tym nowy kosztuje poniżej 500 zł. Uważam, że to dobry wybór.
Hej, dzięki, już się na niego zdecydowałem i zamówiłem.
W międzyczasie wyszukałem też testy kompaktów z poprzedniego roku i model canon A3200 bardzo dobrze wypadał na tle konkurencji - wtedy kosztował 600 zł a dziś można go kupić za 350 zł.
Myślę, że to również dobra propozycja.
Pozdrawiam