Przysłona podczas przyjęcia weselnego
Witam, Mam pytanie odnośnie przysłony podczas fotografowania podczas przyjęcia weselnego . Zazwyczaj są tą miejsca dosyć ciemne więc trzeba wycisnąć z aparatu pełną moc. Moje ustawienia dotychczas wyglądały tak : iso 2000/2500, czas 100/125, przysłona 3.5 i tutaj pytanie, pewien forumowicz powiedział mi że to zdecydowanie za duża przysłona i żeby zmienić na 2.2/2.5. Faktem jest że przy takich ustawieniach czyli tych co napisałem wcześniej zdjęcia wychodziły niedoświetlone ale boję się zmienić na 2.2 lub 2.5 żeby nie była za duża głębia ostrości i ze zdjęć "kupa". Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam.
Odp: Przysłona podczas przyjęcia weselnego
polecam "zielony" kwadracik-serio
czyli ustaw na full automat
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
Witam, Mam pytanie odnośnie przysłony podczas fotografowania podczas przyjęcia weselnego . Zazwyczaj są tą miejsca dosyć ciemne więc trzeba wycisnąć z aparatu pełną moc. Moje ustawienia dotychczas wyglądały tak : iso 2000/2500, czas 100/125, przysłona 3.5 i tutaj pytanie, pewien forumowicz powiedział mi że to zdecydowanie za duża przysłona i żeby zmienić na 2.2/2.5. Faktem jest że przy takich ustawieniach czyli tych co napisałem wcześniej zdjęcia wychodziły niedoświetlone ale boję się zmienić na 2.2 lub 2.5 żeby nie była za duża głębia ostrości i ze zdjęć "kupa". Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam.
prowokacja, czy jak?
Wysłane z HTC One
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
ale boję się zmienić na 2.2 lub 2.5
nie lękaj się
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
nie lękaj się...
:)
...zadawać pytań w odpowiednim i celowo do tego stworzonym dziale.
Jak by istniała istniała taka fotograficzna wiocha.pl to by ten post tam pasował :) A poważnie za Panem wyżej, czyli zielony kwadracik, albo oddać aparat komuś kto nie boi się ze zdjęć zrobić "Kupy" i to na weselu :)
Kup kompakt i daj sobie spokój ze slubniakami!
Wysłane z Sony Xperia S
Cytat:
Zamieszczone przez
Pascalekk
troll
Dlaczego tak sądzisz Watsonie? Człowiek zadaje proste pytanie a w odpowiedzi dostaje co? Wiocha PL.
Jak was buty za mocno gniotą, to zamiast wyżywać się na forum wystarczy wyciągnąć sobie z nich słomę?
Cytat:
Zamieszczone przez
jacek_73
Dlaczego tak sądzisz Watsonie? Człowiek zadaje proste pytanie a w odpowiedzi dostaje co? Wiocha PL.
Jak was buty za mocno gniotą, to zamiast wyżywać się na forum wystarczy wyciągnąć sobie z nich słomę?
Jest to mój ostatni post na tym forum, przeważnie jak o coś pytam dostaje podobne odpowiedzi co wyżej. Nie polecam nikomu tego forum i nie chcę uogólniać bo są tu ludzie, którzy potrafią normalnie odpowiedzieć ale jest to kropla w morzu. Dzięki dla osób, którzy mi pomogli, pora poszukać innego forum.