[krzysiek13] FIVB Beach Volleyball World Championships Mazury 2013
Kilka kadrów z mistrzostw świata w Starych Jabłonkach:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Odp: [krzysiek13] FIVB Beach Volleyball World Championships Mazury 2013
same przyjmowania... to oni tam nie blokowali? nie skakali? nie ścinali? nie klepali się po tyłkach i plecach?
Niezłe miny, super zdjęcia, szczególnie 1, ale zanussi słusznie pytania zadał... ;)
5 i 8 są super, w 1 nie podoba mi się, że piłka cześć głowy zasłania.
Dobre zdjęcia. Np 1, 5, 8. Technicznie jest OK. Ale ....
Zdecydowanie brakuje ataku na taśmie. A to podstawa w siatkówce. Tylko trzeba się trochę wykazać intuicją i refleksem.
Nie martw się. Podobna sprawa jest u wielu osób fotografujących piłkę nożną. Niby jest walka o piłkę, ale mało zdjęć pokazuje strzelanie gola.
Cobalt : Hmmm...Z tego co mi się wydaje to akurat robienie zdjęć "na siatce" specjalnego refleksu ani intuicji nie wymaga. O ile tylko ktoś zna podstawy zasad gry w siatkówkę to wie, że można ze środka, z lewej, z prawej, z obejścia, z drugiej linii. I raczej można wyczuć bez problemy jak rozegrana zostanie piłka.
Prędzej uznałbym, że właśnie odbiór zagrywki jest wymagający - szczególnie w halowej odmianie siatki.
Na plażówce zakładam, że nie ma specjalnie skąd robić zdjęć "na siatce". To wymaga wdrapania się gdzieś wyżej niż na krzesło.
Co do wspomnianej piłki nożnej ... nie wiem co jest ciekawego wizualnie w człowieku strzelającym bramkę... Najczęściej nic. Możesz złapać lekko przygarbionego człowieka, który albo ma piłkę na nodze albo już trochę obok nogi. O wiele bardziej ekspresyjna jest walka o piłkę w polu.
Jak dla mnie zdjęcia trzymają poziom. Dobre momenty, technicznie wszystko jak należy. Solidna robota.
Mi sie bardzo podobaja :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Dawid_Gaszynski
Co do wspomnianej piłki nożnej ... nie wiem co jest ciekawego wizualnie w człowieku strzelającym bramkę... Najczęściej nic. Możesz złapać lekko przygarbionego człowieka, który albo ma piłkę na nodze albo już trochę obok nogi. O wiele bardziej ekspresyjna jest walka o piłkę w polu.
A mnie się podobają kadry z wpadającą piłką do siatki po strzale. Gdzie widać rozłożonego bramkarza i strzelającego napastnika. Tylko mało takich kadrów jest w sieci.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
Dawid_Gaszynski
Cobalt : Hmmm...Z tego co mi się wydaje to akurat robienie zdjęć "na siatce" specjalnego refleksu ani intuicji nie wymaga. O ile tylko ktoś zna podstawy zasad gry w siatkówkę to wie, że można ze środka, z lewej, z prawej, z obejścia, z drugiej linii. I raczej można wyczuć bez problemy jak rozegrana zostanie piłka.
Atak z krótkiej piłki jest dynamiczny i ciężki do uchwycenia.
Cobalt : Mam do Ciebie pytanie. Fotografowałeś chociaż raz siatkówkę ?
Cytat:
Zamieszczone przez
cobalt
Dobre zdjęcia. Np 1, 5, 8. Technicznie jest OK. Ale ....
Zdecydowanie brakuje ataku na taśmie. A to podstawa w siatkówce. Tylko trzeba się trochę wykazać intuicją i refleksem.
Nie martw się. Podobna sprawa jest u wielu osób fotografujących piłkę nożną. Niby jest walka o piłkę, ale mało zdjęć pokazuje strzelanie gola.
Mam bardzo odmienne zdanie na ten temat. Skąd wyprowadzisz atak, jeśli będzie złe przyjęcie? Pierwszy element to zagrywka, później przyjęcie (obrona) reszta dalej. Nie wygrasz meczu ani nawet seta potrafiąc tylko atakować w wygrasz mając dobrą zagrywkę i przyjęcie.
Zdjęcia są świetne. Bardzo dobrze pokazują wysiłek i zaangażowanie zawodników. Patrząc na nie, można zrozumieć powiedzenie "gryźć piach" kiedy toczy się dobra wymiana.