Właśnie przypadkiem przypomniałem sobie, że Canon Professinal Services w USA ma system punktowy za kolekcjonowanie sprzętu. Jednak myślałem dotad, że trzeba mieć kilka bardzo ciężkich puszek i szkieł żeby dostać jakiś awans do tego ekskluzywnego klubu więc się tym w ogóle nie interesowałem.
A tu się okazuje, że mam punkty nie tylko na złotego ale na najprofesjonalniejszego platynowego członka!
Jestem bardzo z tego dumny i natychmiast umieściłem mój score w rubryce Sprzęt. A żona mówiła, że żadnej korzyści z tego sprzętu nigdy nie będzie.:roll:
Wdzięczny za to wyróżnienie obiecuję utrzymywać tempo zakupów na miarę skromnych możliwości finansowych (bo w miarę jak sprzęt się starzeje, punktów będzie ubywać, więc trzeba często sprawdzać status). I żadnych Sigm ani Tamronów -- może niezłe, może taniej, ale zero punktów!:cry:
Już szykuję składkę członkowska $500 rocznie. A wtedy naprawy z 60% zniżki, w 2 dni, darmowa wysyłka, darmowe czyszczenie, super pomoc techniczna, i so much more. Szkoda, że sprzęt mi się częściej nie psuje. Najważniejszy jednak jest respekt i prestiż.
Zapraszam kolegów do pochwalenia się punktami u Canona bez zbytecznej skromności. :oops: W końcu to forum sprzętowe. 8-)