Odp: Kamerki "typu Gopro"
Cytat:
Zamieszczone przez
mateuszw3
tanie, dobre .......
Przepraszam za małą manipulację cytatem ale jedno stwierdzenie wyklucza drugie 8-).
Nie no, nie oczekuję od kamerki za 300zł jakości kamerki za 1000zł, to oczywiste. Jednak kamerka kamerce nie równa. Jedna może być zdecydowanie lepsza od drugiej za tą samą cenę. I właśnie o to mi chodzi. Jeszcze w oko mi wpadła Goclever DVR Gold Sport. Może ktoś z Was miał z nią styczność?
U mnie trochę w sklepie padło opinii na temat kamerek, sam osobiście tym nie handluję, ale z tego co mówią Klienci... daruj sobie GoClevery, Manty i inne takie importowane Xiuang-Xiongi z polskim logiem. Zbieraj na najprostszy model GoPro, kumpel szukał pół roku kamerki na drifty, ma w szufladzie ze 4 Xiuang-Xiongi-Manty-MediaTechy-GoClevery i kupił w końcu GoPro, a za straconą kasę miałby znacznie wyższy model i teraz pluje w brodę. Widziałem u niego filmiki z tych chińczyków - tragedia + kiepskie baterie i tragiczny serwis. GoPro - nareszcie mogłem pooglądać jego wyczyny na torze :)
Podpiszę się pod postem krzys.d. Sam raz miałem okazję filmować GoPro. Łatwa, prosta, mnóstwo akcesoriów. Ja filmowałem w wodzie, z głowy, pierwszy raz, a z efektów jestem happy;)
Kolega kupił GoClever, cieszył się ze dwa dni, po czym reklamacja, czekanie, oddali zepsutą inaczej i tak w kółko.
Szukaj używki GoPro albo innej uznanej marki, albo kup sobie wodoszczelny kompakcik z funkcją filmowania, będziesz miał słabą jakość, ale będzie działać (w odróżnieniu od chińskiego badziewia, które jakością nie powala i jeszcze się psuje).
Sony action cam, cała seria kamer contour.
Chyba lepiej uzbierać na Go Pro sama troszkę o niej marzę, a opini ma dużo naprawdę dobrych i często jest sprzedawana z obudową podwodną a to już taki fajny bajer :)
Zasadniczo bez tej obudowy traci 90% swoich walorów. Należy też pamiętać, że jest to specyficzne i specjalizowane urządzenie, więc nie każdy kto marzy o kamerze będzie zadowolony z niej. Jej obiektyw jest szerokokątny, co sprawia, że niewprawny użytkownik będzie filmował swoje stopy... Brak wizjera sprawia, że trzeba wczuć się w jej używanie, co nie jest takie łatwe, gdyż materiał obejrzymy dopiero po zrzuceniu do komputera itd.
Jak kto zamożny, albo faktycznie skupiony na filmowaniu swoich osiągnięć sportowych z pierwszoosobowej perspektywy to zakup ciekawy. Jako uniwersalna zabawka - bez sensu.
oceniając samą budowę (bo obrazu z tej camone nie widziałem) wolałbym ją od gopro.
Akcesoria podstawowe podobne.
Plus za wyświetlacz,
Plus za wyprowadzenie większej ilości przycisków funkcyjnych.